CDA: overlast door bezorgdiensten in Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP Bezorgers op scooters en brommers zorgen in Nieuw-Vennep voor verkeersoverlast. Dat stelt het CDA. Fractievoorzitter Mariëtte Sedee en fractieassistent Erik van der Peet hebben het college van burgemeester en wethouders gevraagd dit aan te kaarten bij de verantwoordelijke bedrijven.

Het CDA vroeg vorig jaar al met succes aandacht voor de overlast van bezorgers in Hoofddorp. Geregeld reden er scooters en brommers op fiets- en voetpaden waar dat niet mag. Dat leidde soms tot gevaarlijke situaties.

Op verzoek van de christen-democraten heeft het college daarop de betrokken bezorgondernemers aangeschreven. De bedrijven werden gewezen op hun verantwoordelijkheid en voorgelicht over de verkeersregels. Ook werd hen duidelijk gemaakt wat de gevolgen zouden zijn als de regels niet werden nageleefd.

De aanpak heeft geholpen, zo blijkt uit reacties van inwoners van Hoofddorp. De overlast is merkbaar afgenomen.

Er zijn nu signalen dat zich in Nieuw-Vennep soortgelijke problemen voordoen. Opnieuw klagen inwoners over scooters en bromfietsen die lukraak over voet- en fietspaden rijden. Vennepers hebben het CDA gevraagd om hier iets tegen te ondernemen.

Daarom vragen Sedee en Van der Peet aan het college of ook ondernemers in Nieuw-Vennep op hun verantwoordelijkheid kunnen worden gewezen.