• Jan Aukes

Bruggen worden vervangen

HOOFDDORP De gemeente Haarlemmermeer en de provincie Noord-Holland hebben, na jaren van overleg, overeenstemming bereikt over het vervangen van de zeven bruggen op de kruising Bennebroekertocht en Hoofdvaart. Het tweede kwartaal van 2019 moeten de nieuwe bruggen klaar zijn.

De nieuwe bruggen worden zeker geen bruggen à la de Calatrava brug (de Citer) die op nog een 100 meter van de zeven kunstwerken ligt. Maar, liet wethouder Marjolein Steffens-van de Water dinsdagmiddag weten, het worden wel bruggen die passen in de omgeving. Sober, maar doelmatig dus (volgens de wethouder: 'We moeten er gewoon overheen kunnen') en een duidelijke verbetering van de bruggen die al veel eerder aan vervanging toe waren. Maar omdat de gemeente en de provincie (die drie bruggen in eigendom heeft) het maar niet eens konden worden over de kostenverdeling, duurde het tot enkele weken geleden eer het sein op groen gezet kon worden.

In de praktijk betekent het dat de zeven bruggen op de kruising van de Bennebroekertocht en de Hoofdvaart, inclusief het kruispunt Hoofdweg Westzijde/Hoofdweg Oostzijde/ Bennebroekerweg worden vervangen door vier nieuwe bruggen, opnieuw met verkeerslichten.

De werkzaamheden starten in 2018 starten en moeten in het tweede kwartaal van 2019 zijn afgerond.