Boer zoekt Vrouw-boer Jaap uit Rijsenhout blij met Rijnland

HAARLEMMERMEER Heel Nederland mag woensdag 20 maart naar de stembus voor zowel de Provinciale Staten-verkiezingen de Waterschapsverkiezingen. Daar waar op zich al niet veel mensen weten wat Provinciale Staten precies doet, is het Waterschap vaak helemaal een ver-van-mijn-bedshow.

Toch is ook het waterschap een belangrijk bestuursorgaan. Het waterschap heeft namelijk een unieke rol in Nederland. Er is zelfs een aparte belastingpot, speciaal voor het waterwerk. Daarmee wordt de waterstand geregeld, het afvalwater gezuiverd, de dijken beheerd, de kwaliteit van het zwemwater gecontroleerd en wordt natuurbeheer mogelijk in en aan het water.

BEKEND GEZICHT Het Hoogheemraadschap Rijnland (een hoogheemraadschap is een waterschap dat zeewerende taken heeft, red.) legt in bovenstaand filmpje uit wat het doet om de waterkwaliteit en de veiligheid van de Westeinderplassen te bewaken, en ondertussen ook verzilting van grondwater in Haarlemmermeer tegen te gaan. Daarvoor wordt een bekend gezicht voor de camera gehaald: de Rijsenhoutse kweker Jaap Vreeken, bekend van het tv-programma 'Boer zoekt Vrouw'. 

Bron: Hoogheemraadschap Rijnland