Betoverende poezenplaatjes in de filmdocumentaire Kedi

NIEUW-VENNEP Honderdduizenden Turkse katten bewegen zich vrij door de straten van Istanboel. Al duizenden jaren wandelen ze in en uit de levens van mensen. Zo zijn ze een essentieel onderdeel geworden van de diverse gemeenschappen die de stad zo kleurrijk maken.

De katten van Istanboel zijn niemands eigendom. Ze leven tussen twee werelden, zijn wild noch tam, en brengen vreugde en een doel bij die mensen die ze zelf uitkiezen om hen te adopteren. In Istanboel zijn katten spiegels voor de inwoners; ze laten hen op een unieke manier reflecteren op hun leven.

Vrijdag 16 februari is de filmdocumentaire Kedi te zien om 20.00 uur bij Filmhuis Pier K, onderdeel van Pier K, centrum voor kunst en cultuur en gevestigd aan het Harmonieplein. Een kaartje kost 8 euro en is inclusief één consumptie in de pauze. 65-plussers en CJP'ers ontvangen 1,50 euro korting.

Kaartjes zijn te reserveren via www.pier-k.nl of bel met de informatiebalie op telefoonnummer 023 566 95 65 (op werkdagen). Daarnaast zijn de kaartjes te koop op de avond zelf.