• Adamas zoekt gastvrouwen en heren die zich willen inzetten voor mensen met kanker.

    Arthur van Diest Fotografie

Adamas Inloophuis zoekt gastvrouwen en -heren

NIEUW-VENNEP Het Adamas Inloophuis is op zoek naar nieuwe gastvrouwen of gastheren voor vier uur in de week. Eenmaal per jaar traint het inloophuis nieuwe vrijwilligers en de basistraining start in juni. Mensen die graag iets willen doen voor mensen getroffen door kanker, worden verzocht zich aan te melden.

Bij Adamas, waar voor iedereen de deur automatisch opengaat, proberen ze de drempel zo laag mogelijk te houden. Werken als gastvrouw of -heer betekent, dat je er bent voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Het is een waardevolle invulling van vrije tijd en de vrijwilligers zijn van grote betekenis voor de gasten. 

STERKER NAAR HUIS Samen werken met leuke en betrokken collega's en professionals aan een gezamenlijk doel: de gasten weer in hun kracht te laten komen door behoefte gerichte activiteiten aan te bieden. Een bezoek is geslaagd als een gast na een bezoek weer wat (ver)lichter en wat sterker naar huis gaat. 

Door goed te kijken naar de wensen en mogelijkheden van de gasten, bieden ze gerichte workshops, groepsgesprekken, ontspanningsmogelijkheden en een luisterend oor. Even kunnen/mogen vergeten, samen lachen en huilen, herkenning vinden in elkaars verhalen, verwerken, delen en stilstaan bij alles wat er veranderd is na de diagnose kanker.

Het werk als vrijwilliger is, mooi, leerzaam, uitdagend, wel vrijwillig maar niet vrijblijvend (zoals bij iedere baan), bijzonder en ook leuk. De gastvrouwen en -heren zijn er voor een ander, maar óók voor zichzelf. Er is ruimte voor eigen talenten en ontwikkeling. Door workshops, trainingen en werkervaring krijgen vrijwilligers de mogelijkheid om te groeien in hun werk maar ook als persoon.

Petra Diederiks, 48 woonachtig Nieuw Vennep, "Gastvrouw zijn bij het Adamas heeft mijn leven verrijkt. Een luisterend oor kunnen zijn, een verdiepend gesprek aangaan met onze gasten is niet  alleen voor hen waardevol, maar ook voor mij. Het is fijn om te zien hoe je iemand weer in zijn/haar kracht ziet komen."

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: www.adamas-inloophuis.nl.