• Robert Joore

Aanmoedigingsprijs voor konijnentaart van 60 centimeter

NIEUW-VENNEP "Net geen brons," zo noemt Henriet Miggelenbrink de Aanmoedigingsprijs die ze afgelopen weekend ontving voor haar taart 'Rabbit op frame'. In Birmingham (Engeland) nam de Vennepse deel aan een van de wedstrijden op de internationale taartenbeurs Cake International.

Niet minder dan 1.500 taarten werden meegenomen door deelnemers uit de hele wereld. De taart van de 39-jarige Getsewoud-inwoonster is opgebouwd uit marsepein en fondant en 60 centimeter hoog. Het baksel werd voorafgaand aan de beurs thuis door Miggelenbrink gemaakt, waarna het per bus werd vervoerd. "We reizen sowieso al een paar jaar met een groep Nederlandse deelnemers per bus naar de beurs. Nederland heeft heel hoog gescoord. De jury was erg te spreken over de originaliteit en het frame dat ik had gebouwd."

Miggelenbrink heeft zo'n honderd uur aan de taart gewerkt. De beurs Cake International, van het gelijknamige magazine, wordt elk jaar in het eerste weekend van november georganiseerd door ICHF Events.

Miggelenbrink bakt al 9 jaar en op haar website www.miggels-taart.nl zijn meer bijzondere creaties te zien. "Alles is mogelijk in taart. Een lifesize barbecue? Ja hoor, ook dat kan." De Vennepse zette vorig jaar de stap om van 'taarten bakken' haar beroep te maken. "Mijn tijd wordt hiermee inmiddels goed gevuld, maar ik probeer altijd te leveren." Inmiddels pronkt de winnende creatie op de vensterbank in Getsewoud. Op de volgende beurs gaat de Vennepse voor minimaal brons. "Ik heb al wat ideetjes voor komend jaar." Voorlopig is het nog even nagenieten van een mooi weekend. Of de winnende inzending van afgelopen weekend ook lekker smaakt, dat blijft nog even de vraag. "Zoiets blijft heel lang goed, hij kan nog zeker een jaar blijven staan."