• Bianca Fenne
  • Bianca Fenne
  • Bianca Fenne
  • Bianca Fenne

Aankomst Sint Lisserbroek

LISSERBROEK Een week nadat Sinterklaas zijn intocht vierde in Lisse, maakte hij zaterdag 25 november zijn opwachting in de dorpskern Lisserbroek. Vergezeld door zijn Pieten en blaaskapel De Pretnoten, kwam de goedheiligman per koets het dorp ingereden, waar hij werd opgewacht door een groot aantal kinderen, ouders en grootouders. Wetouder Adam Elzakalai verwelkomde de Sint namens de gemeente.

"U vindt het vast geweldig om weer in het mooiste dorp te zijn", zei Elzakalai. "Nou, Lisserbroek is niet het mooiste dorp, er zijn wel mooiere plaatsen", meende Sint. "Maar wat Lisserbroek zo leuk maakt is dat de kinderen hier zo ontzettend mooi kunnen kleuren. Het voelt toch altijd wel een beetje als thuiskomen." Na het officiële welkom maakte de stoet een tocht door het dorp richting dorpshuis De Meerkoet. Daar aangekomen verzamelden de kinderen zich in de grote zaal waar de Pieten chocolademelk en limonade uitdeelden. Sint nam ondertussen een korte rustpauze maar nadat alle bekertjes leeg waren zette de Pieten het 'Sinterklaasje kom maar binnen' in, waarna de Sint op het podium plaatsnam.

Even was er nog verwarring. Pieterbello had een identiteitscrisis en dacht dat hij Sinterklaas was. "Maar wie heeft er nu ooit van Sinterbello gehoord", vroeg de echte Sint. Gelukkig kon hij met behulp van de kinderen al snel duidelijk maken wie de echte Sinterklaas was en kon het feest verder gaan. Een van de Pieten liep de hele middag al rond met haar telefoon op een stokje. Sinterklaas legde uit dat deze Vlog Piet foto's en filmpjes maakte voor op haar Facebook pagina en dat iedereen ze daar kon bekijken.

Na gezamenlijk nog wat liedjes gezongen te hebben en een grote polonaise, was het tijd om de winnaars van de kleurwedstrijd bekend te maken. Ravi Favé, A.Dam, Lars Bartelds, Jelle Wagenaar, Dylon de Vlieger, Ivy de Vlieger, Caitlin Walkier, Elin Favé, Fenna van Huizen en Tess v.d. Berg hadden de mooiste kleurplaten ingeleverd en mochten op het podium komen om een cadeautje in ontvangst te nemen. "Dit waren de allermooiste", vertelde Sint. "Maar ik vind dat jullie allemaal wat verdiend hebben. Als jullie straks naar huis gaan krijgen jullie allemaal wat lekkers mee."

Hoe gezellig het ook was, Sinterklaas gaat een drukke tijd tegemoet en uitgezwaaid door de kinderen nam hij afscheid met de belofte dat iedereen 's avonds zijn schoen mocht zetten en dat hij volgend jaar weer een bezoek aan Lisserbroek zal brengen.