• Archief

Aandacht voor de schildklier in Spaarne Gasthuis

HOOFDDORP In Nederland gebruiken ruim 500.000 patiënten schildklierhormonen. Bij een groot deel van deze patiënten is deze medicatie niet goed ingesteld. Het gevolg is ernstige klachten met een grote impact op het dagelijks leven. Goed ingesteld raken op het schildklierhormoon is lastig, duurt soms lang en een aantal mensen blijft klachten houden. Daarom besteedt de Schildklier Organisatie Nederland speciaal aandacht aan 'het optimaal instellen'. Op vrijdag 18 mei tussen 10.00 en 13.00 uur staan ervaringsdeskundige vrijwilligers van SON klaar om te luisteren naar ervaringen van mensen met een schildklieraandoening en om vragen te beantwoorden. De informatiekraam is te vinden in de centrale hal van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp, Spaarnepoort 1.

Het is belangrijk om bij aanhoudende klachten door te gaan met het verfijnen van de dosering; kleine hoeveelheden kunnen het verschil maken. En dat 'klachtenvrij' het doel blijft, ook als de bloedwaarden "goed" zijn. Speciaal voor de Week van de Schildklier heeft SON een folder ontwikkeld over instellen. Met tips om tot betere resultaten te komen en handreikingen hoe men zélf kan bijdragen aan een optimale instelling. Deze folder is gratis te krijgen bij de informatiekraam.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Week van de Schildklier 2018. Van 14 t/m 18 mei zijn in het hele land activiteiten en bijeenkomsten gepland rond het thema 'Optimaal instellen luistert nauw'. Meer informatie over de Week van de Schilklier 2018 is te vinden op www.weekvandeschildklier.nl.