Lokaal lezersnieuws

Begin van de lente

Deze fuut is als een van de vele watervogels weer te zien nu de lente echt is begonnen, in een surrealistische weerspiegeling van de omgeving

Modeshow van House of Tall met speciaal model

Tijdens het Fashion Event in Hoofddorp houdt House of Tall op zondag 31 maart een modeshow met de laatste modetrends voor lange vrouwen. Naast dameskleding wordt ook de nieuwste collectie voor lange mannen geshowd én schoenen in grote maten.

Cabaret doorbreekt taboe op angst en depressie

Nieuw Vennep – Twee seizoenen trok Marjolijn van Kooten samen met Bram Bakker langs de theaters met de succesvolle voorstelling ‘Geen paniek’ die ging over angst en depressie. Voor het eerste gaven Nederlandse theaters psychische ziekte een podium. De voorstelling werd ongelooflijk goed bezocht.

Bewolking trekt over en....weg...

Afgelopen week veel wind, buien , erg veel bewolking ,maar ook zon gehad . Komende tijd staat in het teken van de Lente, de temperaturen gaan omhoog, 't zal minder waaien ,wolken verdwijnen en de zon laat zich vaker zien .

Mediteren gezond voor ouderen

Uit onderzoek blijkt dat mediteren veel positieve gezondheids effecten heeft. Speciaal ook voor ouderen. Zo blijkt dat het geheugen en de concentratie er door worden verbeterd. Ook verlaagt het de bloeddruk en versterkt het het immuunsysteem.

Mariadistel

Deze foto maakte ik in een voortuin op de Leimuiderdijk te Weteringbrug. Volgens de eigenaar is het een mariadistel. Internet leerde mij, dat het een- of tweejarige plant is.  De naam gaat terug op de legende dat de witte vlekken op de bladeren veroorzaakt zouden zijn door de melk van Maria.

Chrysant lemon lime

Deze foto maakte ik maandag middag jl. in de wachtkamer van de tandarts. De bloem stond in een grote vaas met witte chrysanten. Volgens een dorpsgenoot, die twee bloemenwinkels in Leiderdorp bezit, is op de foto de chrysant lemon lime te zien.

Uitslagen grote verloting Bazaar Abbenes

Grote Loterij 2019

1.            Hotelarrangement Van der Valk.           1383

2.            Stofzuiger.    182

3.            Traptractor.   2364

4.             Grillplaat.      2832

5.             Bol.com cadeaubon.   190

Boomfeestdag-Ieder kind een boom

Woensdag 13 Maart 2019 - 63ste Nationale Viering Boomfeestdag

Bloeiende wintersierkers

Dit is een bloem van de wintersierkers. Een prachtige boom waarvan de bloemen geuren en wit tot rose zijn. De boom staat graag in de zon tot halfschaduw op voedselrijke tot arme grond. Ik maakte deze foto op de Leimuiderdijk te Weteringbrug.

Pagina's