Lokaal lezersnieuws

Zondagse rit met de sjees door het dorp.

Het razende verkeer achter mij gelaten op de snelweg is het een verademing om via een omweg het dorp weer in te rijden , zowaar het is rustig , Zondagmiddag ....Her en der zijn evenementen aan de gang waar men per fiets -scooter- motor of welk ander voertuig dan ook zich daar naar toe verplaatst.

Boerenroos

Het was zondag 16 juni jl. ‘open tuinendag’ in onder meer Weteringbrug. Twee tuinen deden er aan mee. Beide tuinen waren mooi aangelegd en vooral onderhouden. In een ervan staat een Boerenroos, ook wel Rode stokroos of Flier genoemd. De roos bloeit in de maanden juni tot en met september.

(Young) Champ van de Vennep Trofee - Schaal

Word jij de CHAMP of YOUNG CHAMP van de VENNEP?

Dit jaar introduceert Oranjevereniging-Beatrix de Champ en Young Champ van
de Vennep Trofee-schaal.
Wie gaat er voor de eeuwige roem van deze 1e editie?

Tijdbom in de buik!

PERSBERICHT 22 MEI 2019
LANDELIJKE DOORBRAAK LEVENSREDDEND PREVENTIEF ONDERZOEK VOOR SENIOREN!

In Nederland lopen minimaal 50.000 mensen rond met een tijdbom in de 
buik door een levensbedreigende verwijding van de lichaamsslagader. Dit 

Buien over de Haarlemmermeer

04-06-2019 -- Brug de Harp -Nieuw Vennep, speelt met licht en donker, het is 23.00 uur ,Na felle onweersbuien die avond  (er volgden er nog een paar afgelopen week) leverde dit een fraai schouwspel op kijkend naar het Westen waar 'n streepje avondzon nog zichtbaar was.

Gele Kamperfoelie

Gele Kamperfoelie in de Vuurbaak te Weteringbrug. Volgens Wikipedia is de Lonicera periclymenum een rijkbloeiende Kamperfoelie met gele bloemen. De bloemen van deze Kamperfoelie zijn heerlijk geurend en vormen in het najaar rode bessen. Deze zijn niet eetbaar.

Stand up biken tijdens Concours Hippique Hoofddorp

Van 14 t/m 16 juni a.s. vindt het Concours Hippique weer plaats in het Haarlemmermeersebos. Dit prachtige paardenevent wat al meer dan 100 jaar gehouden wordt heeft voor ieder wat wils. Naast de diverse paardennummers zijn er tal van andere dingen te zien en te doen.

Pinksterbrunch bij Tussen Kaag & Braassem

Pinksterbrunch

Geniet op zondag 9 juni (1ste Pinksterdag) van een uitgebreide Pinksterbrunch bij Tussen Kaag & Braassem. Wij ontvangen u graag om 12.00 uur waarna tot 14.30 uur het uitgebreide brunchbuffet inclusief dessert buffet voor u klaar staat.

Eerste tropische dag 2019

Na een top van 32 graden werd het in de avond een mix van onweer, wat regen en weer zon

Slaapmutsje

Dit is een slaapmutsje gefotografeerd in een tuin op de Leimuiderdijk te Weteringbrug. De eigenaar vertelde mij, dat het een slaapmutsje is. Volgens een van mijn zomerplanten boeken is het een eenjarige plant met een (of meerdere) bloem(en). Dit slaapmutsje is meerbloemig.

Pagina's