Lokaal lezersnieuws

Geweldig slotakkoord jubilerend koor Odyssee

Op zondag 17 maart (aanvang 14.30 uur) a.s. geeft het koor Odyssee o.l.v. Addy Alberts een prachtig jubileumconcert onder de titel "The Rhythm of Life".

Nieuwe gratis Gift of Happiness cursus van start bij de School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit in Badhoevedorp

Wie ben ik en hoe verhoud ik mij tot de wereld?

Met deze twee zeer oude vragen begint elk filosofisch onderzoek. Filosofie betekent ‘liefde voor de wijsheid’. Maar wat is wijsheid?

Zonnebloem begint 70-jarig jubileum met Week van het Bezoekwerk

Op donderdag 17 januari bestaat Nationale Vereniging de Zonnebloem 70 jaar. Daarom roept de vrijwilligersorganisatie de Week van het Bezoekwerk in het leven. Die vindt in heel Nederland plaats van donderdag 17 tot en met vrijdag 25 januari.

Rokers gezocht die willen stoppen met roken voor onderzoek van de UvA

AMSTERDAM – Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hebben een programma ontwikkeld om rokers te helpen om te stoppen met roken. Met deze online tool krijgen rokers advies op maat om zo hun kans op een succesvolle stoppoging te vergroten.

Mannelijke katjes van de hazelaar in bloei

De hazelaar valt in de winter al op door de bloeiende katjes, die licht geel gekleurd zijn. Het is de eerste plantensoort uit onze wilde flora die in het jaar begint te bloeien. Al in januari groeien de katjes uit en produceren een massa geel stuifmeel.

Wintertijd: voedertijd.

Het is winter. Tijd om de vetbollen voor de koolmeesjes, pimpelmeesjes, roodborstjes, vinkjes en andere vogeltjes in de tuin op te hangen. Het valt mij op dat er veel meeuwen nabij de Ringvaart te Weteringbrug verblijven. Ook zij worden gevoederd onder andere op de Leimuiderdijk te Weteringbrug.

Burgemeesters genieten van 1e Raad van Advies Lunch Adamas Inloophuis

Nieuw Vennep, 10 januari 2019 –  4 burgemeesters, waaronder dhr. Onno Hoes, genoten van hun 1e lunch als Raad van Advies Adamas Inloophuis.

Voorjaar of Winter?

Warme Winter -tot nu -- zorgt ervoor dat de Narcissen al vroeg in bloei zijn gekomen. Zij voremen een vrolijk lint door het plantsoen langs de Venneperweg, om vrolijk van te worden !

Mannelijke katjes van de hazelaar in de wind

Deze foto maakte ik dinsdag 1 januari jl. op het bospad te Weteringbrug. De hazelaar is een bladverliezende, meerstammige grote heester of boom met prachtige decoratieve katjes. De hazelnoten zijn geliefd bij mens en dier.  Zo zijn gaaien, spechten en boomklevers er dol op.

Zonsopkomst in het Nieuwe Jaar

Burgerveen tegenover de bekende Palingrokerij : Eveleens, De watervogels krijgen bij zonsopkomst restanten vis toegeworpen in de Ringvaart, wat een heerlijk spektakel oplevert,

Eenmaal de buik vol nemen de meeuwen massal plaats in de ochtendzon op het rek van de visfuiken.

Pagina's