Verkeer en Vervoer

HOOFDDORP (ANP) Het treinverkeer tussen Hoofddorp en Leiden heeft waarschijnlijk tot donderdag begin van de avond last van de bovenleiding die in de ochtenduren kapot ging. Er rijden geen treinen maar bussen. De bovenleiding is over een afstand van 4,5 kilometer beschadigd.
HAARLEMMERMEER (ANP) Een kapotte bovenleiding tussen Hoofddorp en Leiden heeft er donderdagochtend voor gezorgd dat drie treinen zijn gestrand. De ongeveer 1.400 inzittenden moesten door "incidentenbestrijders" worden geëvacueerd, meldt spoorbeheerder ProRail.
Advertorial
Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens van de autosloperij gehoord. Dit is een plaats waar oude auto’s naar toe worden gebracht, wanneer ze niet meer geschikt zijn voor...
HALFWEG De plaatsnaam Halfweg heeft een duidelijke afkomst. Het ligt ergens halverwege. Zo dankt het dorp hier in Haarlemmermeer zijn naam aan de trekvaart. Precies op die plek was de reiziger tussen Amsterdam en Haarlem halverwege. 'Ons' Halfweg is de bekendste, maar er zijn er nog meer. In Zuid-Holland al vier.
SCHIPHOL (ANP) Schiphol-topman Dick Benschop wil dat Den Haag een deel van de vluchten reserveert voor vrachtvervoer, zegt hij donderdag tegen dagblad Trouw. "Ik ga de minister voorstellen om een vast percentage van het aantal vluchten op Schiphol te reserveren voor vrachtvluchten."
Advertorial
LISSE Boot Natuursteen B.V. is sinds 1902 in Lisse gevestigd. Het bedrijf heeft een goede naam opgebouwd in de wijde omtrek en heeft klanten van Den Haag,...
HAARLEMMERMEER De PvdA Haarlemmermeer maakt zich zorgen over het aantal oproepen voor ambulances naar de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partij heeft gesteld aan het college. 
NIEUW-VENNEP Het Nederlands Transport Museum feliciteert de KLM met haar honderdste verjaardag, 7 oktober 2019. Voor deze gelegenheid heeft het museum een replica onthuld van een Fokker F.7b-3m, het vliegtuig dat aan de basis stond van het succes van de KLM (maar óók van het honderdjarige Fokker).
HAARLEMMERMEER De gemeenteraad wil op korte termijn een debat houden over mogelijke alternatieven voor de veelbesproken Duinpolderweg. Dat is vorige week op initiatief van het CDA besloten.
HAARLEMMERMEER Om de Ringdijk veiliger en aantrekkelijker te maken neemt de gemeente op verschillende plekken maatregelen. Veel inwoners hebben hierover de afgelopen jaren meegedacht en meegepraat. In het vierde kwartaal van 2019 neemt de gemeente verkeersmaatregelen op de Leimuiderdijk in Leimuiderbrug en de Huigsloterdijk in Weteringbrug.
LISSERBROEK Natuurlijk, de meeste mensen zullen wel begrijpen dat dit bord niet verwijst naar een compleet niet dorp in de gemeente Haarlemmermeer, of een nieuw modeverschijnsel dat de wereld aan het veroveren is. Maar knullig is het wel, deze bijzondere fout op een verkeersbord in Lisserbroek.