Verkeer en Vervoer

SCHIPHOL Het ongeluk met de Turkse Boeing 737 in 2009 bij Schiphol had een waarschuwing kunnen zijn voor de mankementen die zich later met de Boeing 737 MAX aandienden. Maar informatie die wees op oorzaken is volgens de Amerikaanse krant The New York Times door Nederlandse onderzoekers onder druk van Amerikaanse collega's niet in het...
ZWANENBURG Twee opvallende zaken in de uitslag van de enquête over Schiphol: de homogeniteit onder de bewoners en de niet-betrokkenheid van de jongeren. “Het eerste is alleen maar prettig want het geeft aan dat deze enquête representatief is voor wat de bewoners denken. Met het tweede moeten we iets”, is de eerste reactie van Eef Haverkort,...
Advertorial
HOOFDDORP Aria Gorthuis van Gorthuis bakkerij en delicatessen heeft met haar team een speciaal brood gemaakt, het 2020-brood. Dat moet het komende jaar...
SCHIPHOL Schiphol staat voor een duidelijke opdracht. Dat zegt Schiphol-baas Dick Benschop in een reactie op het advies van een commissie onder leiding van VVD-coryfee Johan Remkes. Die stelt dat de luchtvaart in Nederland kan alleen groeien als de stikstofuitstoot door de sector afneemt.
DEN HAAG  De luchtvaart in Nederland kan alleen groeien als de stikstofuitstoot door de sector afneemt. Dat adviseert een commissie onder leiding van VVD-coryfee Johan Remkes.
Advertorial
Als u medische zorg nodig heeft, dan belt u met uw huisarts. Maar wat doet u bij vragen over uw gezondheid? Zorg en Zekerheid, de zorgverzekeraar bij u in de buurt, zet de...
SCHIPHOL Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voert, een op een, al een jaar lang zeer intensief overleg met Schiphol over de doorgroei tot 2050. De overlegpartijen in de Omgevingsraad Schiphol zijn voorgoed aan de kant geschoven.
SCHIPHOL Schiphol-topman Dick Benschop roept het kabinet op snel duidelijkheid te bieden over eventuele groei voor de luchtvaartsector. "Geef perspectief, dan gaan we samen aan de slag met minder hinder en meer duurzaamheid", zei hij tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op de luchthaven.
SCHIPHOL Schiphol zag vorig jaar 71,7 miljoen reizigers voorbijkomen. Dat is 1 procent meer dan het jaar ervoor, maakte de luchthaven maandag bekend. Het aantal vliegbewegingen daalde ten opzichte van 2018 met 0,5 procent naar 496.833.
SCHIPHOL De storingen in de brandstoftoevoer op Schiphol afgelopen zomer hebben geen verband met elkaar. Volgens onderzoeksbureau TNO is de oorzaak van de storing op 24 juli, toen vliegtuigen 8,5 uur niet konden worden getankt, te herleiden naar een fout in de elektrische installatie bij werkzaamheden in februari van dit jaar.