Mensen

HOOFDDORP Sinds een paar weken mag Kees Heynis (61) zich biersommelier noemen. Met zijn internationaal diploma op zak, behaald op de Doemens Academy in München, is hij een bierspecialist op hoog niveau met alle passie voor bier.
NIEUW-VENNEP Dave Lange, de geliefde hoofdtrainer van voetbalclub DIOS, is tijdens het mountainbiken onverwacht op 48-jarige leeftijd overleden.
Advertorial
Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens van de autosloperij gehoord. Dit is een plaats waar oude auto’s naar toe worden gebracht, wanneer ze niet meer geschikt zijn voor...
ZWANENBURG Veertig jaar gerookt, vaak ruim een pakje per dag, en dan stoppen. Ga daar maar aan staan. Martha Selderslaghs doét het. Met steun van Stoptober moet het deze vijfde keer lukken. Wij volgen Martha's strijd tegen de nicotine. Deze week maakt ze de balans op hoe de eerste twee weken zijn gegaan.
NIEUW-VENNEP Een mooie verrassing voor het echtpaar Antoinette en Ton Ruighaver uit Nieuw-Vennep. Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven bracht het tweetal vrijdag een bezoek en deed dat niet zonder reden. Ze wist het echtpaar namelijk te vertellen dat ze voortaan door het leven mogen als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 
Advertorial
LISSE Boot Natuursteen B.V. is sinds 1902 in Lisse gevestigd. Het bedrijf heeft een goede naam opgebouwd in de wijde omtrek en heeft klanten van Den Haag,...
NIEUW-VENNEP Het is de nachtmerrie van iedere ouder: je kind dat betrokken raakt bij een ongeluk. Het overkwam de Vennepse Rita deze week, toen haar 19-jarige zoon Yarno op de fiets werd aangereden. Wat de zaak nog erger maakt, is dat de automobilist die haar zoon aanreed, hem moederziel alleen achterliet. Rita vertelt haar verhaal aan het...
HAARLEMMERMEER Margreet Smit-Snijder en Klaas Roodenburg zetten zich al vele jaren met hart en ziel in voor de Voedselbank. Tijdens de jaarlijks vrijwilligersbarbecue afgelopen vrijdag ontvingen zij uit handen van locoburgemeester Ap Reinders de gemeentelijke erespeld.
NIEUW-VENNEP Taco Koster vertrekt per 1 oktober als predikant van CrossPoint in Getsewoud, om in Amsterdam twee kerken te gaan begeleiden. In Grand Café Massada, waar hij sinds zijn komst naar Nieuw-Vennep wekelijks spreekuur houdt, blikt hij terug op 8 jaren waarin hij met veel plezier heeft gewerkt.
HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer telde halverwege dit jaar 615 jongeren tussen de 18 en 27 jaar die met onbekende bestemming zijn uitgeschreven uit de basisregistratie van de gemeente, zogenoemde spookjongeren. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat geantwoord op schriftelijke vragen van HAP-raadslid Sophie van de Meeberg.
HAARLEMMERMEER De komende jaren zal de Nederlandse bevolking verder groeien. Naar verwachting wonen er in 2035 zo'n 18,3 miljoen mensen in Nederland, een toename van zo'n 6 procent ten opzichte van 2018. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).