• Dilayla finalist Miss Beauty of Noord-Holland

    Anoniem

Hoofddorpse Dilayla in finale Miss Beauty of Noord-Holland 2020

13-02-2020, 22:15 | Lezersnieuws | Dilayla Kurt

HOOFDDORP De 20-jarige Dilayla Kurt uit Hoofddorp heeft zich gekwalificeerd als finalist van Miss Beauty of Noord-Holland, die plaatsvindt op 29 maart.  

‘’Het gebeurde allemaal heel snel’’, vertelt ze. ‘’Ik wist al van de verkiezingen af, maar ik stond er nooit bij stil om mezelf ook op te geven omdat ik dacht dat lengte belangrijk zou zijn. Ik heb altijd al interesse in de modellenwereld, maar vanwege mijn lengte was het niet mogelijk om in deze wereld terecht te komen. Een aantal maanden later zag ik dat je je kon aanmelden voor de verkiezingen in 2020. Dus ging ik me toch verdiepen op het internet om te kijken wat het precies inhield. Al snel ontdekte ik dat het bij de missverkiezingen niet gaat om lengte en maten, maar vooral om je karakter en inzet. Het leek me een erg leuke ervaring om mee te doen, ook omdat ik niet echt bekend ben in de modellenwereld."

Nadat ik me had opgegeven werd ik uitgenodigd voor de casting. Hier hadden we een voorstelronde, een bikinironde en kregen we een korte vraag in het Engels. Ik was erg nerveus en had nooit verwacht dat ik finalist zou worden. Ik ben onwijs trots op mezelf en voel me vereerd dat ik gekozen ben als een van de finalisten. Ik kan niet wachten tot de finale die op 29 maart plaatsvindt. De finale bestaat uit een openingsdans, bikini- en avondjurk ronde. Er wordt ook aandacht besteed aan het goede doel LINDA.foundation, waar Dilayla zoveel mogelijk geld voor probeert in te zamelen."

Wanneer Dilayla de titel van Miss Beauty of Noord-Holland binnenhaalt, gaat zij door voor de landelijke finale van Miss Beauty of the Netherlands op 28 augustus. "Dit traject is goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik ben altijd onzeker geweest over mijn uiterlijk, maar het gaat natuurlijk niet om je uiterlijk maar om je innerlijk. Iedereen is anders en bijzonder op zijn en/of haar eigen manier. Met deze boodschap zou ik anderen willen inspireren dat je trots moet zijn op wie je bent en wat je hebt. Niemand is perfect en je bent mooi zoals je bent."

"Dat ik de finale heb bereikt zie ik al als een grote overwinning. Mijn doel is natuurlijk om zo hoog mogelijk te eindigen, maar ik wil laten zien dat je je dromen moet volgen en uiterlijk niet het belangrijkste is. Beauty isn’t about having a pretty face, it is about having a pretty mind, heart and soul."

Stemmen op Dilayla kan door een SMS naar 3010 te sturen met ‘Poll Noordholland Dilayla’.