• opa's en oma's luisteren aandachtig naar de presentatie in de speelzaal

    Celine Pennings

Opa’s en oma’s in het zonnetje gezet door basisschool Opmaat

14-11-2019, 13:06 | Lezersnieuws | Michel

Afgelopen maandag werden de opa’s en oma’s in het zonnetje gezet door middel van een koffieochtend op basisschool Opmaat. 

Met meer dan 100 aanmeldingen werden de opa’s en oma’s ontvangen in de speelzaal. Er werd gestart met een dans op het schoollied door de leerlingen van groep 5. Vervolgens is o.a. uitgelegd hoe de schoolorganisatie is opgebouwd  (met veel meer specialisten dan vroeger), op welke manieren er wordt lesgegeven en zijn verschillende speerpunten van de school toegelicht. 

Daarna konden de grootouders  een kijkje nemen in de klas van hun kleinkind. ‘Ik vond het geweldig om te zien wat de verschillen zijn tussen vroeger en nu’ zei een oma uit 6A. Aan de ene kant is er meer ruimte voor kinderen om zelf keuzes te maken en is het lesgeven veel dynamischer, aan de andere kant zijn er nog steeds regels en wordt er veel aandacht besteed aan normen en waarden. Na drie kwartier in de klas te hebben gekeken en werden de opa’s en oma’s weer opgehaald door een van de begeleiders van het evenement.

Als afsluiting werd er een kort filmpje laten zien van de Ricardo van Rhijn Foundation waarin werd uitgelegd hoe de samenwerking is tussen  basisschool Opmaat en de Ricardo van Rhijn Foundation. De Ricardo van Rhijn Foundation zet zich namelijk in voor sportieve pauzes op school, beheert en begeleidt evenementen en zet zich ook in voor de marketing van de school.

Na het filmpje werd er nog een korte evaluatie gehouden. Teamleden gingen met groepjes opa’s en oma’s in gesprek om ervaringen uit te wisselen. Er werd geconcludeerd dat het meer dan een geslaagd evenement was. ‘Voor herhaling vatbaar.’ Op 17 januari komt er een 2de editie van de koffieochtend.  

Geschreven door; Celine Pennings- student RvRF