• NMCX projectleider Sjaak Veeken met leerlingen en directeur basisschool De Polderrakkers

    NMCX

Basisschool Polderrakkers uit Nieuw-Vennep gaat opgeruimd het nieuwe jaar in

14-01-2020, 08:36 | Lezersnieuws | Nanda

Leerlingen en leerkrachten van basisschool De Polderrakkers houden van schoon. Vandaar dat zij op hun verzoek 30 nieuwe (zwerf)afvalgrijpers hebben gekregen van NMCX Centrum voor Duurzaamheid om rondom de school de omgeving schoon te houden.

In september vorig jaar had de school al 5 nieuwe grijpers gekregen nadat leerlingen daarom hadden gevraagd middels een brief aan de gemeente. Nu zijn daar dus 30 nieuwe grijpers bijgekomen. Genoeg om met de hele klas regelmatig afval te kunnen prikken.

Afvalbewustzijn wordt voor scholen een steeds belangrijker thema. Veel basisscholen scheiden hun afval al of gaan daar dit jaar mee aan de slag. NMCX ondersteunt scholen door leerlingen actief te betrekken bij het thema afval en de circulaire economie middels opschoonacties, maar ook door het belevingsprogramma ‘Let’s do it kids’, dat kinderen van alle groepen op een interactieve manier laat kennismaken en leren over afval.

“We zijn erg blij met de grijpers, want zorg voor het milieu begint ook bij ons op school”, aldus directeur Karin Koets.

Wil jij ook jouw omgeving schoner maken? Neem contact op met NMCX als je materiaal wilt lenen. Zij kunnen ook meedenken over activiteiten om de (mid)dag nog leuker te maken.

Lees meer over afvalbewustzijn op basisscholen op www.groenekapstok.nl onder het thema ‘Afval en recyclen’.

NMCX Centrum voor Duurzaamheid, Prins Hendriklaan 33, Hoofddorp, 023 555 34 37.