• Meerwinkel geeft cheque aan Adamas

    Annelies Osinga

Kerstdonatie met opknappen van fietsen

12-12-2019, 15:00 | Lezersnieuws | Annelies

Nieuw Vennep, 12 december 2019 – Op dinsdag 10 december 2019 kwam een delegatie van Meerwinkel Hoofddorp een cheque van € 2.000 overhandigen aan Adamas door oude fietsen te repareren en ze te verkopen.

Het fietsklusteam van Meerwinkel, het kringloopwarenhuis van Haarlemmermeer en omgeving, ontvangt iedere maandag 2-3 vrachtwagens vol fietsen van de Mileustraat van Meerlanden. De niet bruikbare fietsen worden uit elkaar gehaald voor de onderdelen. De nog bruikbare fietsen worden met deze onderdelen opgeknapt. Recycling in optima forma dus. De ‘geupcyclede’ fietsen worden verkocht in Meerwinkel.

Van de verkoop van de fietsen gaat ieder jaar 50% naar een goed doel en dit jaar is dat o.a. Adamas Inloophuis. Maar liefst € 2.000 ontving Adamas van o.a. Felix Buys en Alwin (vrijwilligers) en Oliver Bongers (bedrijfsleider).

“Hier zijn wij super blij mee”, aldus Annelies Osinga – leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis. “We gaan dit geld besteden aan verse ingrediënten die wij inkopen voor onze kookworkshops en lunches voor onze maandelijkse dag workshops. Koken en eten verbindt mensen. Mooie gesprekken komen tot stand en men ervaart een gezondere levensstijl doordat wij kiezen om te koken met verse ingrediënten. Ook zorgen wij ervoor dat er gerechten gemaakt worden voor mensen die chemo hebben gehad. Chemo tast de smaakpapillen aan en heeft veel effect op de eetbelevenis. Door de gerechten hierop te selecteren, hopen wij weer de smaakbelevenis terug te brengen bij onze gasten, vervolgt Osinga.

En wat zo mooi is, is dat je met het recyclen van fietsen door vrijwilligers weer een andere vrijwilligersorganisatie financieel kan ondersteunen. Het cirkeltje is zo mooi rond, lacht Osinga.