• Venneper Dome impressie

    Raimond van den Broek

“Venneper Dome” Toekomst Nieuw-Vennep 2025

13-12-2019, 14:28 | Lezersnieuws | Birgit

OVHZ is het zat! Ons prachtige centrum, op een unieke locatie gelegen aan het water, maakt geenszins een gastvrije indruk. Wij zijn uniek, maar dragen dit niet uit, tijd om constructief drastische maatregelen te nemen. Daarom zijn wij in gesprek gegaan Stroom Invest NV en de commissie Erfgoed Haarlemmermeer. Samen is er een plan bedacht waarin alle mogelijkheden die zich aanbieden in kaart zijn gebracht. Met als resultaat een kern waar we samen groot mee gaan worden, waar we trots op kunnen zijn en waar ondernemen weer een feestje gaat worden.

We denken daarbij “out of the box & into possibilities”. Starre grondeigenaren kunnen kiezen: ofwel meegaan in de ontwikkelingen of onteigend worden. Eindeloze en vaak zinloze gesprekken, behoren hiermee tot het verleden. Spijkers met koppen, voor een gemeente waar iedereen alleen maar beter van wordt. Dat is onze gezamenlijke missie!

De Dome die over het centrum gebouwd gaat worden is de meest ingrijpende. Hierdoor kunnen evenementen altijd plaatsvinden. Eindeloze zoektochten naar een locatie en de daarbij behorende (haast onmogelijke voorwaarden die de gemeente stelt) behoren voor evenementen organisatoren tot het verleden. Denk hierbij aan de organisatie van bijvoorbeeld de Oranje Feestweek, Meerlive en het Concours Hippique. Evenementen worden een gegarandeerd succes, simpelweg omdat het Nederlandse weer geen spelbreker meer zal zijn. Er isruimte voor 6 tot 7 duizend bezoekers.  “Panem et circenses” “Geef het volk brood en spelen”, door het plaatsen van een Dome wordt aan deze basisbehoefte voorzien.

Het havengebied wat ontstaat door het uitbreiden en uitbaggeren van de Hoofdvaart zorgt voor bloeiende horeca. Boskalis heeft al een plan gemaakt en haar medewerking verleend. N.a.v. deze gesprekken hebben ook alle Horeca ondernemers in Nieuw-Vennep aangegeven dat samenwerken de ultieme oplossing is om succesvol te worden. Samen de handen ineen, met terrassen aan het water, goed bereikbare (en gratis) parkeergelegenheden en het organiseren van gezamenlijke activiteiten.

Kortom, een omvangrijk project, aansluitend op Park21 waar nog dit jaar mee begonnen wordt. Als Haarlemmermeerders zijn wij gewend om te pionieren, waarmee wij met deze ideeën een prachtige toekomst kunnen creëren voor een kloppend watersporthart in Haarlemmermeer.  Wij zijn er zeker van, dat de juiste weg ingeslagen is. Stilzitten en afwachten is geen optie, dat hebben wij al te lang gedaan.