Vennep Flyers wint streekderby in verlenging

16-04-2018, 23:10 | Lezersnieuws | Davy

Afgelopen zondag speelden de Vennepse honkballers hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de Flags uit Lisse. Na de festiviteiten waren de toeschouwers getuige van een spannende wedstrijd. De verlenging moest er aan te pas komen, maar de Flyers wisten de punten in eigen huis te houden. Eindstand na 11 innings 5-4.

Vooraf aan de wedstrijd werden de spelers 1 voor 1 het veld opgeroepen. De jongste jeugd liepen aan de zijde van de grote mannen. Vervolgens werd de traditionele eerste bal gegooid. Ditmaal door Cees Valentijn van Verheul&Weerman fysiotherapeuten.

In de eerste inning kwamen de bezoekers op voorsprong. Startend werper Barry Blokker moest 3 honkslagen incasseren. Met 3 slag wist hij de schade te beperken tot 1 punt. De Flyers wisten vanaf het begin geen grip te krijgen op de werper van de Flags. Blokker stond zijn mannetje op de heuvel en kreeg in de overige 4 innings geen punt meer tegen. 

In de 5e inning wisten de Flyers de stand gelijk te trekken. Stijn Karelse bereikte het honk door 4 wijd, en wist het 2e honk te stelen. Blokker sloeg een honkslag waarop Karelse kon scoren. In de 8e inning waren het toch de bezoekers die de voorsprong pakten. Na 4 wijd en een honkslag met 2 uit scoorden de Flags 1-2.

In de laatste slagbeurt moesten de Vennepers minimaal 1 keer scoren om een verlenging eruit te slepen. Davy Hamelink en Karelse bereikten het honk door 4 wijd. Vervolgens konden de Flags een grondbal niet verwerken, waardoor Hamelink vanaf 2 kon scoren. Met drie honken bezet en 1 uit hadden de Flyers de kans om de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen, maar dit mislukte. In de 10e inning kwamen de bezoekers weer op voorsprong. De Flyers wisten eerst nog een mooi dubbelspel te spelen, maar konden daarna niet voorkomen dat de Flags 2 honkslagen sloegen waarop 2 punten konden binnenkomen. 

In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Maarten Vloon een honkslag. Met 2 uit maakten de Flags een grote veldfout waarop Vloon de 3-4 kon scoren. Tijdens de steelpoging van Hamelink sloeg Karelse de bal weg voor een honkslag. De bezoekers lieten hun concentratie heel even gaan en Hamelink maakte daar gebruik van door de 4-4 te scoren. 

In de 11e inning wisten de Flyers de wedstrijd definitief te beëindigen. Myron Valk bereikte het honk met een honkslag. Door een wilde worp en een veldfout op de drie slag doorgeschoten bal kon Valk het beslissende punt scoren.

Aankomende zondag spelen de Flyers uit bij de Saints in Rotterdam. Aanvang 14:00 uur.