Vennep Flyers wint na thriller van RCH-Pinguins 2

13-05-2019, 19:59 | Lezersnieuws | davy

De Vennepse honkballers boekten vrijdagavond hun 3e overwinning van het seizoen. Uit in Heemstede werd het na een vroege voorsprong nog spannend. Eindstand 8-9 in het voordeel van de Flyers.

In de 1e inning scoorden de Flyers direct tweemaal. Davy Hamelink bereikte het honk door een honkslag en kon daarna scoren op de honkslag van Jordy Kruijer. Kevin Illis sloeg hierna een verre tweehonkslag om het tweede punt over de thuisplaat te brengen. In de 2e inning sloeg Teddy Ledeboer een honkslag en Barry Blokker sloeg de bal in het hek voor een tweehonkslag waarop het 3e punt scoorde.

Geen vuiltje aan de lucht voor de Flyers waar Blokker goed stond te gooien en de thuisploeg nog geen vuist wist te maken. In de 3e inning voegden de Flyers weer een punt toe aan het totaal door Illis (tweehonkslag) en Ledeboer (honkslag). In de 4e inning werd de score verder uitgebreid naar 0-6 voor de Flyers. Hamelink en Kruijer bereikten het honk met honkslagen. Illis bracht hun over de plaat met zijn 3e tweehonkslag van de avond. 

De thuisploeg had in de 4e inning eindelijk een antwoord op het werpen van Blokker. Na 4 wijd en 3 honkslagen wisten zij 2 keer te scoren. Zij herhaalden dit kunstje in de 5e inning en brachten de spanning terug in de wedstrijd door wederom tweemaal te scoren. 

In de 7e inning begon Bauke van der Leeden met een driehonkslag. Hij kon het 7e punt binnenlopen door een honkslag van Blokker. Bart Krom bracht de score op 4-8 met een honkslag. RCH scoorden op hun beurt weer tweemaal. Niet alleen de spanning liep hoog op maar ook de gemoederen tussen beide teams na een klein opstootje in de 7e inning.

In de 8e inning werd het zelfs 7-8 omdat de thuisploeg wist te scoren. In de laatste inning wisten de Flyers nog een belangrijk punt te scoren. Jesper Bussing kreeg 4 wijd en Ledeboer volgde met een honkslag. Maarten Vloon deed zijn werk door een opofferings stootslag neer te leggen. Ricky Ledeboer deed ook zijn taak door de bal weg te slaan voor een opofferingsklap. 

In de gelijkmakende beurt wist RCH nog alle honken vol te krijgen. Echter Vloon bleef vechten op de heuvel en stond 1 punt toe wat voldoende was voor de 3e overwinning van het seizoen. Hoofdcoach Cok Vergunst was trots op de jonkies in het team: “Maarten stond uitstekend zijn mannetje in deze spannende wedstrijd en ook Rick kwam op het juiste moment door met een opofferingsklap”.

Aanstaande zondag spelen de Flyers thuis tegen de Zuidvogels. Aanvang 14:30 uur aan de Oosterdreef.