• Team van Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer

    PC Uitvaart

Professionele opnames van de uitvaart mogelijk in Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer

22-06-2018, 14:33 | Lezersnieuws | Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemme

Vanaf nu kunnen nabestaanden na een afscheidsplechtigheid in Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer direct een professionele opname van de dienst mee naar huis nemen. De moderne uitvaartlocatie is voorzien van diverse camera’s waarmee de uitvaart van verschillende kanten vastgelegd kan worden.

Tijdens een uitvaart in de grote aula wordt de gehele afscheidsdienst gefilmd met diverse camera’s. De aulamedewerker bedient deze en kan de stand van de camera’s wijzigen en in- en uitzoomen. “De opname wordt helemaal afgestemd op wat er tijdens de afscheidsdienst gebeurd. Zo kan er een close-up van een spreker worden gemaakt, een meer uitgezoomd beeld van het dragen van de kist en een totaalbeeld van de bezoekers vanaf de zijkant van de aula. Op die manier krijg je een hele mooie weergave van de plechtigheid die op een later moment thuis herbeleefd kan worden”, vertelt locatiemanager Nico Zuurendonk van Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer.

Doordat de opname direct wordt gemaakt, kan deze ook gelijk meegeven worden aan de nabestaanden na afloop van de uitvaart. Bij een onverwacht grote bezoekersaantallen kan de opname zelfs live worden vertoond op grote schermen in het uitvaartcentrum. “Zo kunnen de mensen die niet meer in de aula kunnen toch de uitvaart beleven”, aldus Nico.

Over Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer
Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer is een uniek bouwwerk in het polderlandschap van Nieuw-Vennep. Hier biedt zij alles voor een goed afscheid onder één dak. Van verzorgingsruimte en rouwkamers tot sfeervolle ruimtes voor de plechtigheid met een hapje en drankje na afloop. De uitvaartlocatie maakt onderdeel uit van PC Uitvaart, expert op het gebied van uitvaartverzorging in de regio Noordwest-Nederland.