Oranje Nassau geen partij voor KIOS

01-10-2017, 12:30 | Lezersnieuws | Jan Willem Heemstra

De korfballers van KIOS hadden zich afgelopen zaterdag misschien een andere tegenstander voorgesteld. In het verleden was de wedstrijd in Amstelveen vaak niet makkelijk. Op het grote veld, met "voetbalkunstgras" gaf Oranje Nassau vaak meer weerstand dan nu. De wedstrijd begon wat later omdat de scheidsrechter ziek bleek en een eigen scheidsrechter de wedstrijd overnam. Dat deed hij trouwens verdienstelijk. Het duurde overigens even voor KIOS het overwicht ook in cijfers uitdrukte. Vooral het eerste aanvalsvak moest lang zoeken naar de juiste tactiek om tot scoren te komen. Na 25 minuten spelen stond de magere score van 2-5 op het scorebord. Ilse Landman, Jeroen Vos en Rick Blom hadden van afstand gescoord, Rico Landman scoorde fraai na een combinatie met Vos en Simone Heemstra maakte een doorloopbal. De verhoudingen waren toen wel duidelijk en in de laatste tien minuten voor rust scoorden Stephan Janszen en Jeroen Vos nog een strafworp, de laatste nog van afstand, net als Rick Blom en Rico Landman. Rust 3-10.

Na rust brak de zon door. Het leek het sein voor KIOS om de tegenstander nog meer pijn te doen. Oranje Nassau kon geen vuist maken. KIOS speelde soms slordig, maar wist aan de andere kant de korf ook regelmatig te vinden. Met nog 10 minuten spelen kwam Daan Landman nog in de ploeg voor Stephan Janszen. Zijn optreden bekroonde hij met het twee doelpunten van afstand en het maken van een strafworp. Eindstand 7-23! KIOS staat nu op een stevige derde plek. Volgende week wacht de gedoodverfde kampioen, het nog ongeslagen Odik uit Barneveld. Wie weet zit er een stuntje in?

Doelpuntenmakers: Rick Blom (6), Jeroen Vos (6), Rico Landman (3), Daan Landman (3), Ilse Landman (2), Stephan Janszen (1), Simone Heemstra (1) en Bo van Tol (1).