• Proefokaal de Polderboom

    logo

Nieuw restaurant "Proeflokaal de Polderboom" opent zijn deuren in voormalig Marktzicht te Hoofddorp

01-02-2018, 14:10 | Lezersnieuws | Proeflokaal de Polderboom

Medio maart opent Proeflokaal de Polderboom, het nieuwe restaurant in het voormalige Marktzicht. Proeflokaal de Polderboom telt +/-70 zitplaatsen en een heeft een terras op het zuiden met nog eens 70 plaatsen. Het restaurant is zeven dagen per week geopend van 10:00 - 01:00 uur. De keuken is geopend van 11:00 - 22:30 uur en op vrijdag en zaterdag tot middernacht! U kunt bij ons terecht voor de lekkerste koffie, heerlijke lunch, gezellig borreluur, overheerlijk diner en veel oer-Hollandse gezelligheid in de late uurtjes. Op de menukaart staan uitgebreide, gevarieerde en verrassende gerechten voor vriendelijke prijzen. Dagelijks wordt er een specialiteit gepresenteerd die tevens terug te vinden is op de website.

Geschiedenis

Het gemeentelijke monument was één van de eerste gebouwen in de net drooggelegde nieuwe polder en dateert uit ca. 1856. Het monumentale pand speelt in de historische belevingswaarde van de polder en van Hoofddorp een grote rol. Het deed dienst als logement en koffiehuis en is altijd een horecabedrijf gebleven. De serre gaf vroeger uitzicht op de paardenmarkt en daardoor ook op de Polderboom. Deze populier is in 1852 precies in het midden van de Haarlemmermeer geplaatst nadat de polder was droog gelegd en stond symbool voor wasdom en vruchtbaarheid. In 1912 moest de Polderboom wijken voor de uitbreiding van het Polderhuis. In verband met de vergroting van het Polderhuis werd ook het Marktplein verplaatst. Daarvoor is een stuk van de Kruistocht, de vaart naast de Kruisweg, gedempt. In 1911 vond de eerste paardenmarkt plaats op het huidige Marktplein. De serre werd vanwege deze veranderingen verplaatst naar de zuidwestgevel.

De Polderboom

Het restaurant is vernoemd naar de Polderboom. Jos Bölte over Proeflokaal de Polderboom: "Op dit moment mis ik in Hoofddorp een plek waar men elkaar kan ontmoeten in oer-Hollandse stijl, Café stijl, om bijvoorbeeld aan de bar te kunnen eten, samen voetbal te kunnen kijken, te socializen, een spelletje te doen of tot in de late uurtjes zich kan vermaken. Met dit restaurant en bar wil ik deze behoefte vervullen. Naast het restaurant en bar zal het mooie zonnige terras op het zuiden hier zeker ook aan gaan bijdragen. Ik ben er erg trots op dat mijn wens uitkomt om dit te kunnen realiseren!".