• Ze geniet er zo van.

    Hanna Stalenhoef
  • Even ontspannen in bed.

    Hanna Stalenhoef
  • Contact maken met de vingers

    Yvonne Houben

Nieuw: Massage aan gehandicapten en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel door Thobien Robberts

20-10-2017, 13:40 | Lezersnieuws | Thobien Robberts

Voor veel mensen is het ontvangen van een massage niet ongebruikelijk. Maar aan gehandicapten en mensen Met Niet Aangeboren Hersenletsel wordt dit zeer weinig gegeven.

Thobien Robberts, 37 jaar ervaring als verpleegkundige heeft de afgelopen 9 jaar gewerkt in de gehandicaptenzorg. Door alle veranderingen in de gezondheidszorg zag zij dat de contactmomenten korter en vluchtiger waren. Er minder aandacht voor mensen met een beperking en Niet Aangeboren Hersenletsel was en er veel 'papierwerk' bijkwam.

Via wat omzwervingen heeft zij de afgelopen 6 jaar ervaring opgedaan in het masseren van gehandicapten en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel die nog thuis wonen of in een zorginstelling. Door deze ervaringen heeft zij haar eigen methode ontwikkeld. Connecting Touch Therapy.

Wat is Connecting Touch Therapy?

Dit zijn ritmische massages en inwrijvingen die met lichte druk worden gegeven met gebruik van veilige essentiële oliën. Door de één op één aandacht ontstaan er prachtige momenten. Een lach, een gebaar, een geluid of emoties die vrij komen. Dit zijn de momenten waar de ander zichzelf kan laten zien, op zijn of haar manier.

Thobien zegt hierover: 'Dit is de kracht van CONTACT'. We leven in een wereld waarin stress, hectiek en spanning steeds meer voorkomt. Ook gehandicapten en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel ervaren dit en kunnen moeite hebben om hiermee om te gaan. Spanning kan zich opbouwen in het lichaam en allerlei klachten veroorzaken. Connecting Touch Therapy zorgt voor minder stress, meer ontspanning, meer lichaamsbeleving wat hun kwaliteit van leven doet verhogen. De effecten zijn o.a. dat spasmen minder aanwezig kunnen zijn, de spijsvertering verbeterd, rustiger inslapen en beter doorslapen. Mensen met een autistische stoornis kunnen meer contact gaan maken. Dit is wat ik veel meer gehandicapten en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel gun en de reden is dat ik mij hierin heb gespecialiseerd.'

Gratis proefmassage

De eerste massage geef ik gratis. Ik vind het belangrijk dat wij een klik hebben. Ik kom bij de mensen thuis of in hun zorginstelling.

Ik verzorg ook gratis lezingen en ouderavonden om over mijn ervaringen te vertellen van de Connecting Touch Therapy.

Wil jij meer weten? Kijk dan op www.thobien.nl