Kilo’s van WeightWatchers voor Voedselbank Haarlemmermeer

15-05-2018, 22:09 | Lezersnieuws | Hans

Deelnemers aan de cursus WeightWatchers in Hoofddorp gaan van Pasen tot Pinksteren de kilo’s die zij gezamenlijk afvallen in voedsel doneren aan de Voedselbank Haarlemmermeer.

Voedselbank secretaris Wim de Graaf, zelf cursist is bij WeightWatchers, zag via zijn app WeightWatchers een bericht van een coach uit De Meern waarin zij melding maakte dat haar cursisten het aantal kilo’s dat zij met z’n allen vanaf januari 2018 waren afgevallen als voedsel aan de Voedselbank hadden gedoneerd.

Hij bedacht dat zoiets ook wellicht mogelijk was in Hoofddorp en nam hierover contact op met zijn coach Gonny van Ganzen en zijn medebestuursleden. Iedereen reageerde enthousiast. De voedselbank levert de boodschappenlijstjes met houdbare producten en de kratten.

Toen de Graaf zijn voorstel introduceerde werd dat door de deelnemers aan de 2 Weightwatchers cursussen in Hoofddorp enthousiast ontvangen. Afgesproken werd dat de cursisten het aantal kilo’s dat zij in de periode van Pasen tot Pinksteren (1 april-20mei) afvallen aan voedingsmiddelen aan de Voedselbank Haarlemmermeer doneren.

Donderdag 17 mei is Hans de Bats, voorzitter van de Voedselbank Haarlemmermeer, van 19.00 tot 20.00 uur aanwezig in kerkgebouw De Lichtkring in Hoofddorp-Toolenburg (Markenburg) als de cursisten het gedoneerde voedsel tijdens de cursusavond, waarop hun coach Gonny van Ganzen hen weegt, komen brengen.