• Hulphond Kaiko met zijn vroeuwtje Erna

    John appel

Hulphond Kaiko op de tv

21-04-2019, 15:30 | Lezersnieuws | H.J

Kaiko, de hulphond van Erna Aarsen, is te zien in de film Buddy. Begin dit jaar ging deze in premièr op de IDFA, draaide in vele bioscopen, en was zelfs te zien op de MOMA in New York . Nu is deze mooie film ook op te zien op de tv.

In de regio Haarlem en Haarlemmermeer is Kaiko met zijn baasje geen onbekende meer. Velen kennen het verhaal van deze vrolijke blonde golden doodle die zijn vrouwtje helpt met alles wat nodig is.

maandag 13 mei op NPO 2, aanvang 20.25 uur.

In Buddy vertelt Heddy Honigman het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om mensen te helpen die het niet altijd even gemakkelijk in het leven hebben. Hulphond Kaiko helpt bijvoorbeeld bij het aankleden en keert zijn baasje 's nachts om in bed omdat ze daar zelf de kracht niet voor heeft. Utah is de onvoorwaardelijke vriend voor een autistische jongen, de rebelse Annebel gaat nergens naar toe zonder Kay, haar kameraad en verpleger. Kay waakt over haar als de pijn overweldigend wordt. Makker is al met pensioen en jarenlang bracht hij de visueel beperkte en koppige vrouwtje overal naar toe. Nu zijn ze alle twee oud, maar nog steeds onafscheidelijk. Hans vertrouwt volledig op zijn grote liefde en geleidehond Missy. Patricia heeft het over de hond die haar man 's nachts wakker maakt als zijn nachtmerries hem terugbrengen naar de oorlog in Afghanistan. De film Buddy is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van een diepe band tussen mens en hond.