• Ria Meuleman

Cursus voor kinderen in de Estafette

03-08-2017, 13:38 | Lezersnieuws |

NIEUW-VENNEP Spelenderwijs een goed uithoudingsvermogen krijgen, je onderwatertechniek verbeteren en werken aan je veiligheid in het water. Vanaf 4 september kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar oud met minimaal diploma A hiervoor een aantrekkelijke cursus volgen in de Estafette en de Sporthoeve: Zeemeerminzwemmen.

Ria Meuleman

In andere zwembaden is zeemeerminzwemmen al een groot succes. Reden voor Sportplaza om deze cursus ook aan te bieden in bovengenoemde zwembaden. Het zijn vooral meisjes die, geïnspireerd door Ariel uit de film 'De Kleine Zeemeermin', graag zo sierlijk zwemmen als een zeemeermin, een mythisch wezentje met het bovenlichaam van een vrouw en een vissenstaart in plaats van benen.

ONVERWACHTS "Deze cursus is bedoeld om kinderen langer te laten zwemmen nadat ze hun diploma's hebben gehaald", vertelt Claire Jager. "Als je je diploma hebt kun je zwemmen, maar als er onverwachts iets gebeurt in het water kunnen kinderen verward raken. Ze leren hiermee onbewust beter zwemmen. Het is goed voor hun coördinatie en uithoudingsvermogen. Eigenlijk een vorm van overleven. En het is leuk! Er worden ook feestjes georganiseerd waar meisjes met hun vriendinnen als zeemeerminnen kunnen zwemmen."

VRIJER "Het prachtige is, dat kinderen spelenderwijs nog vrijer worden in het water", vult zweminstructrice Conny Uyldert aan. Collega Marije Benschop gaat de cursus geven. "Zeemeerminzwemmen heeft een speciale techniek. Niet vanuit de knieën bewegen, maar vanuit de heupen. De kinderen gaan onder andere spullen opduiken, door hoepels zwemmen en leren hoe ze in nood- of panieksituaties hun vin uit kunnen trekken en in diep water naar de kant kunnen komen."

CERTIFICAAT De cursus bestaat uit acht wekelijkse lessen, waarna een certificaat wordt uitgereikt. De eerste les is maandag 4 september. Bij grote belangstelling worden meer lessen ingezet.

Het benodigde zeemeerminnenpakje is te huur. Gezien de verwachte drukte is het nodig om van te voren in te schrijven.

Dat kan via de website van de Estafette (

www.sportplazanet.nl

) en Facebook.