• v.l.n.r. Annelies Osinga, dhr. Onno Hoes, mevr. Marina van der Velde-Menting, dhr. Arie van Erk, dhr. Jeroen Nobel, Heidy Peperkamp en Arthur van Dijk.

    Adamas Inoophuis

Burgemeesters genieten van 1e Raad van Advies Lunch Adamas Inloophuis

10-01-2019, 16:45 | Lezersnieuws | Annelies

Nieuw Vennep, 10 januari 2019 –  4 burgemeesters, waaronder dhr. Onno Hoes, genoten van hun 1e lunch als Raad van Advies Adamas Inloophuis.

“Adamas is een regionale oncologische zorginstelling. Die verbinding willen wij graag bevestigen door de burgemeesters van de omliggende gemeentes plaats te laten nemen in ons Raad van Advies”, aldus Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis.

Donderdag 10 januari kwamen de burgemeesters voor het eerst bij elkaar tijdens een gezellige en gezonde lunch.  Samen met voorzitter van het Adamas bestuur dhr. Arhur van Dijk, tevens commissaris van de Koning Noord-Holland, was er een levendig gesprek over wat kanker doet voor patiënten, hun naasten en nabestaanden. Niet alleen op mentaal gebied, maar ook op financieel gebied. Wat het betekent voor werkgevers en scholen en waar gemeentes bij kunnen ondersteunen.

“Adamas ontvangt ieder jaar subsidie van de diverse gemeenten, ongeveer 15% van de begroting. Maar de verbinding en dat ze weten wat wij voor hun inwoners kunnen betekenen is net zo belangrijk”, vervolgt Osinga. “Dat wij presentaties aanbieden bij o.a. kerken, wijkverpleging en scholen.  Dat er op andere locaties lotgenotengesprekken aangeboden kunnen worden, zoals OncoCare Lisse en Kampeerboederij Straat-hof in Leimuiden”. Nuttige informatie waar wij elkaar over kunnen adviseren.     

Helaas konden de burgemeesters van Lisse en Teylingen niet aanwezig zijn. Zij komen in februari kennis maken met Adamas.

Over het Adamas Inloophuis
Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300.000,- nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.