• kampioensteam J5 met confetti, champagne, en mascotte Baddington

    Alex van Zaanen
  • Kampioensteam J5 proosten op kampioenschap

    Alex van Zaanen

Badminton Vereniging Nieuw-Vennep J5 kampioen U13 regio Noord-Holland

11-02-2019, 00:15 | Lezersnieuws | Alex

Quinten, Djusten, Luca, Evy en Roos hebben het dit jaar geflikt. Zij zijn met hun team kampioen geworden in de regiocompetitie Noord-Holland!!

Na een spannende strijd waren er in de laatste wedstrijd nog maar 2 punten nodig in Schagen om kampioen te worden. Natuurlijk was ik -Baddington- ook afgereisd naar Schagen om deze spannende wedstrijd te bekijken. De opstelling was berensterk en zo begonnen Djusten en Luca aan de herendubbel. Oef, wat stonden die stijf van de spanning en Luca leek wel een stuiterbal. Gelukkig wist hun trainer Luca rustig te krijgen waardoor deze wedstrijd en het eerste punt van de benodigde 2 punten binnen te halen met 12-21 en 7-21.

Hierna mochten Evy en Roos de dames dubbel spelen. Zouden zij al het beslissende punt binnen halen? Even leek het een hele spannende partij te worden. De tegenstandster wist goed op onze zwakke plek te spelen maar Roos en Evy hadden een goeie tactiek meegekregen bij de 11 om zo veel punten te scoren. Wel spannend hoor want de eerste game ging maar nipt naar Nieuw-Vennep met 18-21. Ook de tweede game lag het continu nek aan nek en ik had mijn poten al voor mijn ogen gedaan toen het 18-18 stond. Gelukkig zette Roos en Evy even aan, zij hadden geen zin in een derde game en wonnen zo ook het tweede punt voor Nieuw-Vennep en dit maakte ze kampioen in hun poule. Wat een feest en zelfs de spelers van Team J3 kwamen ze even feliciteren met het kampioenschap. Maar er waren nog wedstrijden te spelen. En zoals een kampioensteam beoogd werd er wel gewoon hard gezwoegd voor de winst. Uiteindelijk waren de enkelspellen van Quinten en Roos misschien nog wel het spannendst want die werden in 3 games gespeeld. Toch wisten zij met een 0-8 overwinning terug naar huis te gaan. Waar het feestje uiteraard met een gezamenlijk etentje nog even door ging. Wat ben ik berentrots op dit jeugdteam en wat zij gepresteerd hebben. Nu mogen zij op 16 februari om 16:00 het opnemen tegen de kampioen uit afdeling 1 in Almere. Wij wensen jullie alvast heel veel succes.