• Nina Zandvliet en José Bibian nemen de prijzen voor de winnende film in ontvangst

    Tanja van Nierop

13 jarige Nina Zandvliet wint samen met haar team het Nederlands 1 minuut filmfestival

13-05-2019, 15:18 | Lezersnieuws | Tanja

 

Afgelopen zaterdag 11 mei is het Nederlands 1 minuut filmfestival gehouden. Dit is het Nederlands kampioenschap voor films van maximaal 1 minuut. Nadat alle films vertoond waren heeft de jury de beste 16 films gekozen. Deze films streden in de knock-out rondes tegen elkaar. Via loting werd bepaald welke films tegen elkaar moesten. Het publiek bepaalde welke film door mocht na de volgende ronde. Na vier knock-out rondes werd de film “Behind the Mask” van team kids tegen pesten uitgeroepen tot winnaar. Deze film mag ons land in augustus vertegenwoordigen in de wereldfinale.

Behind the Mask is een aangrijpende film die laat zien dat pesten je van binnen kapot maakt ook al laat je het aan de buitenkant niet zien. 

Het idee van de film is bedacht door de 13 jarige Nina Zandvliet uit Nieuw Vennep. Samen met de ervaren filmmaker en voormalig wereldkampioen 1 minuut films heeft ze het idee uitgewerkt tot een script. Samen hebben ze er een team bij gezocht om de film mee te maken. Alle leden van het team “kids tegen pesten” voelen zich betrokken bij het onderwerp. Het team probeert nu om de film zoveel mogelijk te verspreiden zodat zoveel mogelijk kinderen en leerkrachten de film zien. Ze hopen dat mensen hierdoor stoppen met pesten en dat leraren ervoor zorgen dat er niet meer gepest wordt. De film is hier te zien:  https://m.youtube.com/watch?v=1k2mgcUG1sU