• de Chinese Nachtegaal

    Lydia Looije

Toneelvereniging "Spelenderwijs presenteert": "De Chinese Nachtegaal"

22-02-2018, 19:51 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 25 maart 2018, 15:00

Locatie:

zie voorgaand stukje , Abbenes
zie voorgaand stukje
Abbenes

Sprookjes hebben een lange weg afgelegd en het grappige is dat ze ons een leven lang bij blijven. Er zit iets in sprookjes verborgen, iets mysterieus, iets dat ons een glimp toont van een andere werkelijkheid. Want als sprookjes de eeuwen getrotseerd hebben, generatie op generatie geboeid, over de hele wereld dan moet er meer zitten in deze schijnbaar op willekeurige fantasie gebaseerde vertelsels.

De Chinese nachtegaal is een sprookje van Hans Christiaan Anderson. Het gaat over een Chinese keizer die een porseleinen kasteel heeft en een immense tuin met de mooiste bloemen. In de tuin woont ook een nachtegaal met een betoverende stem. Maar dan krijgt de keizer een mechanische nachtegaal.

De toneelvereniging "Spelenderwijs"uit Abbenes wil kinderen en volwassenen blijven stimuleren en enthousiasmeren om de magie van de verbeeldingskracht levend te houden. Hoe kunnen we dat beter doen dan met een sprookje!

Wij hebben het sprookje op een authentieke manier tot leven gebracht. Het wordt fijn gevoelig verteld en gespeeld in een prachtige aankleding en entourage. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor kinderen vanaf 4/5 jaar tot 100 jaar.

Zondagmiddag 25 maart is er gelegenheid om de voorstelling te komen bekijken in 't Praatpunt in Abbenes

of 8 april in dorpshuis de Meerkoet in Lisserbroek. Beide voorstelling beginnen om 15.00 uur.

Toegangsprijs €7,50.

Meer info: www.spelenderwijs.net