• cursus kanovaren

    KVWaterwolf

START IN APRIL MET KANOVAREN IN DE HAARLEM

12-03-2018, 20:06 | Lezersnieuws | Els Blom

Datum:

woensdag 4 april 2018, 18:45

Locatie:

Ridderspoorstraat 24
Nieuw Vennep
Nieuw-Vennep

Vanaf 18.45 uur verzamelen kanovaarders en de instructeur bij de loods naast het Pannenkoekenpaviljoen aan de Kruisweg 1625A in Cruquius. Al het materiaal voor een avond les in het kanovaren is aanwezig, de deelnemers hoeven alleen te zorgen voor lekker zittende kleding en een setje droge kleding. De lessen zijn voor jong en oud, als je maar goed kan zwemmen in open water. Het is ook een erg leuke activiteit voor ouders met hun kinderen (minimaal in bezit van zwemdiploma A en B). Juist het samen actief bezig zijn en te ontdekken dat je allebei nieuwe dingen moet leren maakt het een hele geslaagde avond. De instructeur van de vereniging laat wel weten dat het kanovaren goed te leren is en dat het belangrijk is dat je met veel plezier op de avond terug kunt kijken.

Aanmelden voor een avond kanovaren kan door een mail te sturen naar secretaris@kvwaterwolf.nl. Deelnemers die de smaak van het kanovaren te pakken hebben kunnen in het voorjaar een beginnerscursus volgen van vier woensdagavonden. De secretaris van de vereniging kan hier meer over vertellen, maar uitgebreide informatie is ook te vinden op de website http://www.kvwaterwolf.nl/ De kennismakingsavond is gratis voor de deelnemers die zich daarna aanmelden voor de beginnerscursus.

Het kanovaren is een echte buitensport en Kanovereniging Waterwolf heeft veel te bieden. Naast het toervaren op het water in de polder wordt er ook op de branding in Zandvoort gevaren, zijn er jongeren actief met het kanopolo, worden wildwater rivieren gevaren en is er de hele zomer een kano-jeugdgroep actief speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar. ?Het kanovaren is gezellig en het kano polo is gewoon lekker varen en veel actie? aldus Tjibbe die jeugdlid is bij de kanovereniging. ?ik wist eerst niets over kanovaren, maar meer toevallig kon ik een keer meevaren. Het is echt heel leuk om te doen, je leert veel op de vereniging?.