Schrijfactie in de Meerkoet voor Amnesty International op vrijdag 8 december.

03-12-2017, 18:41 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 8 december 2017, 19:00 tot 22:00

Locatie:

Krabbescheerstraat 1, Lisserbroek
De Meerkoet
Lisserbroek

Schrijfactie in de Meerkoet voor Amnesty International op vrijdag 8 december.

Met deze oproep wil ik, Myra Donker, ( stagiaire Jongerencentrum de Nooduitgang en Dorpshuis de Meerkoet) u vragen brieven te komen schrijven in de Huiskamer van De Meerkoet. Op 10 december is het namelijk de Dag van de Rechten van de Mens. Die dag schrijven honderdduizenden mensen wereldwijd naar de autoriteiten van verschillende landen, om op te komen voor iemand die groot onrecht is aangedaan.

Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

De Meerkoet en Jongerencentrum de Nooduitgang willen hier ook aan bijdragen. Dit willen wij op vrijdag 8 december gaan doen.

Toen Peter Benenson Amnesty oprichtte, bedacht hij een simpele en tegelijkertijd briljante methode: het schrijven van brieven aan autoriteiten die mensen onterecht gevangenhouden. Een manier van actievoeren die nog steeds effectief is. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Amnesty's actiemethoden zijn met de tijd meegegaan. Maar de handgeschreven brief, de persoonlijke verontwaardiging over de onrechtvaardige behandeling van een medemens: het werkt nog steeds.

In dorpshuis de meerkoet schrijven we dus op 8 december van 19.00 uur tot 22.00 uur aan één stuk door brieven. Iedereen is welkom. We hopen dat u uw buurtbewoners ook wilt attenderen op de Schrijfmarathon. U kunt zich individueel, of als groep aanmelden via meerkoet@maatvast.nl of myradonker@online.nl of loop gewoon langs en schrijf mee!

Mocht u meer willen weten over de schrijfmarathon kijk dan op www.amnesty.nl/schrijfmarathon.