• Serious Request

    Conscious Cinema

Bijzondere films belichten thema Serious Request bij Filmhuis Pier K

15-12-2017, 12:30 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 22 december 2017, 18:15 tot 21:00

Locatie:

Harmonieplein 2, Nieuw-Vennep
Filmhuis Pier K
Nieuw-Vennep

Jaarlijks raken miljoenen familieleden elkaar kwijt door oorlogen en natuurgeweld. Wereldwijd helpt het Rode Kruis de slachtoffers van deze stille ramp door families weer met elkaar te herenigen. Dankzij het Rode Kruis vinden veel kinderen hun ouders en familie weer terug. Dit is het thema van Serious Request 2017. In het kader van Serious Request organiseren drie Rode Kruis districten Conscious, een serie bijzondere filmevenementen in lokale filmhuizen in Noord Holland, als Filmhuis Pier K.

De films die vertoond worden, Shouted from the Rooftops en Nice People, hebben een boodschap die verbonden is met het thema van Serious Request. Met een extra voorprogramma komt zowel het nationale als internationale Tracing Team in beeld. Tracings Teams worden wereldwijd ingezet om familiehereniging mogelijk te maken. Het doel van het evenement is om het publiek bewuster te maken van de gevolgen van conflicten en wat het Rode Kruis doet om de slachtoffers van deze stille ramp te helpen.

De filmavonden worden gratis aangeboden! Door de ludieke samenwerking tussen Movies That Matter, de filmhuizen, de gedreven vrijwilligers van Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep en het Rode Kruis is dit mogelijk gemaakt.

Waarom? Omdat alle inwoners van de samenwerkende districten de mogelijkheid wordt geboden om in eerste instantie meer te begrijpen over de situatie. Deze inzamelingsactie is dus op basis van jouw donatie afhankelijk van de doelstellingen worden gerealiseerd.

Dit betekent dat jij kiest hoeveel je kwijt kan en wil voor je entree kaartje. Jij mag zelf bepalen wat je in de donatiebox doet. Daarnaast zijn er gastvrouwen en heren aanwezig wie je de oren van het hoofd mag afpraten. Gulle of kritische bezoekers, iedereen is welkom bij Conscious Cinema!

Meer informatie over de actie en andere filmavonden is te lezen op: www.kominactie.3fm.nl/conscious-cinema.

Filmhuis Pier K is onderdeel van Pier K, centrum voor kunst en cultuur en gevestigd aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep.