Amnesty-groep Hoofddorp organiseert de Schrijfmarathon 2017

01-12-2017, 13:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 9 december 2017, 10:00 tot 17:00

Locatie:

Raadhuisplein 7, Hoofddorp
Bibliotheek Hoofddorp-Centrale
Hoofddorp

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Mensenrechten houdt Amnesty International de jaarlijkse Schrijfmarathon. Wereldwijd schrijven mensen dan brieven. Ze schrijven voor mensen die onrecht is aangedaan, gevangenzitten of worden bedreigd. Ook in Hoofddorp organiseert Amnesty een Schrijfmarathon.

Amnesty Nederland organiseert voor de vijfde keer de Schrijfmarathon. De voorgaande jaren maakte de Schrijfmarathon veel betrokkenheid en enthousiasme los. Vorig jaar voerden duizenden mensen in Nederland actie tegen onrecht door het schrijven van brieven.

Voor de Schrijfmarathon vraagt Amnesty speciale aandacht voor tien mensen. Dit jaar wordt er onder andere geschreven voor Shackelia Jackson. In 2014 werd Shackelia's broer doodgeschoten door de politie. Zij zagen hem aan voor een overvaller. Shackelia stelt dat haar broer onschuldig is. Ze wil dat de dood van haar broer wordt onderzocht en dat de daders worden berecht. Shackelia en haar familie worden geïntimideerd door de politie. Die wil zo voorkomen dat ze hun acties voor gerechtigheid voortzetten.

Vaak helpt de extra aandacht van de Schrijfmarathon om te zorgen voor meer gerechtigheid. Zo is er vorig jaar geschreven voor Máxima Acuña. Ze werd bedreigd en geïntimideerd omdat ze weigerde grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf. Door de schrijfacties zegden de autoriteiten toe Máxima en haar familie beter te beschermen. Dat de Schrijfmarathon een bron van steun vormt, blijkt uit Máxima's reactie: 'Ga door met jullie steun, en niet alleen voor mij, oké? Op veel plaatsen in Peru lijden veel vrouwen onder dit soort slechte behandelingen en mishandeling. Steun ze allemaal!'

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan Amnesty's Schrijfmarathon kan op zaterdag 9 december van 10:00 uur tot 17:00 uur terecht in de Openbare Bibliotheek in het Cultuurgebouw op het Raadhuisplein. Daar kunnen deelnemers aan de schrijfactie aan de hand van voorbeeldteksten een brief of solidariteitskaart schrijven.