17 januari Mama Café , Voorlichting Triple P

07-01-2018, 21:50 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 17 januari 2018, 10:00 tot 11:30

Locatie:

Krabbescheerstraat 1, Lisserbroek
De Meerkoet
Lisserbroek

17 januari Mama Café , Voorlichting Triple P

Positief Opvoeden (ook wel Triple P genoemd) maakt opvoeden gemakkelijker en leuker voor jou én je kinderen.

Bij deze opvoedmethode leer je goed te communiceren met je kind en de relatie met je kind nog meer te versterken. Je kind leert om te gaan met zijn of haar emoties en te luisteren naar wat je vraagt. Hierdoor kan je kind zich optimaal ontwikkelen.

Positief Opvoeden is ook goed voor jou als ouder. Het helpt je om je zelfverzekerder te voelen als ouder en het vermindert stress.

En waarschijnlijk zal je minder discussies met je partner hebben over opvoeden.

Kinderen die door middel van Positief Opvoeden opgevoed worden, ontwikkelen zich optimaal. Ze voelen zich goed over zichzelf. Ze volgen instructies op. Daarnaast is de kans op emotionele en gedragsproblemen op latere leeftijd kleiner.

Norman Kortekaas, sociaal werker jeugd (0-23 jaar) bij MeerWaarde, komt ons over het positief opvoeden vertellen. De basisprincipes worden door hem uitgelegd en je leert dat opvoeden (weer) leuk kan zijn. Kom dus op 17 januari naar het Mama Café in de Huiskamer.

Inloop vanaf 10.00 uur, einde om 11.30 uur.

Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve een vrijwillige bijdrage voor de koffie of thee.

Het Mama Café in de Huiskamer van Lisserbroek, een initiatief van LisserbroekSamenMeer, is een ontmoetingsplek voor jonge ouders en grootouders met hun (klein)kinderen.

Deze ochtend is specifiek voor de ouders,

kinderen tot 4 jaar zijn welkom.