Columns

Voskuil: Oei

Wat valt er anno 2019 als kwieke ouder van boven de 40 jaar nog te beleven? Weinig. Na je jonge jaren waarin je nog wel 's gek deed, ben je gesettled. Je hebt een vrouw, kinderen, een huis, een labrador en een Japanse middenklasser voor je deur.

DORPSDIENDER: Autoschade

Onze oud-politieman wil het vandaag eens hebben over autoschade. Als gevolg van de gladheid dezer dagen hebben heel wat automobilisten hiermee te maken. Voor die situatie heeft Haspels echter geen pasklaar antwoord, kwestie van overmacht en wel of niet zaak van de verzekering.

Kapperspraat: Gek

"Wat kijk jij droevig."
"Ja, ik weet het nu zeker. We zijn echt compleet gek geworden in dit land."
"Welkom Kappert! Welkom bij de club van de gele hesjes. Het heeft nog best lang geduurd voordat je tot dit besef kwam. Wat is er gebeurd om jou over de streep te krijgen?"

VOSKUIL: Teylingen

Teylingen. Fusiegemeente van Sassenheim, Voorhout en Warmond. Wethouder Arno van Kempen daar heeft een droom: in 2030 'volledig duurzaam' worden (wat dat inhoudt, weet niemand, maar het klinkt zo lekker - zoals duurzaamheid vaak ontaardt in gelul voor de bühne).

Dorpsdiender: Voornemens

NIEUW-VENNEP Januari is de maand van voornemens. Stoppen met roken, minder drinken, minder eten. Onze oud-politieman houdt van goede voornemens. Hij doet er zelf ook aan. Zijn voorstel voor het nieuwe jaar: Laten we proberen minder agressief te zijn in het verkeer.

Kapperspraat: Kids

NIEUW-VENNEP Mijn oudste dochter is bijna 20 en de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het best wel aardig gaat. Ze doet hbo en scoort aan de lopende band goede cijfers.

De Dorpsdiender: Insluipers

NIEUW-VENNEP Met de beste wensen van onze oud-dorpsdiender gaan we welgemoed het nieuwe jaar in. Zoals inmiddels alom bekend, is Haspels' stokpaardje uw veiligheid. Dit keer waarschuwt hij voor insluipers. "In deze maand worden veel recepties gehouden", memoreert hij.

Kapperspraat: Sport

"Gaat lekker soepel hè?" zei mijn klant spottend.
"Ach, ik heb wel eens vlotter bewogen, dat klopt", antwoordde ik.
"Leeftijd zeker?"
"Nou nee, sport is een toepasselijkere oorzaak."
"Maar sporten is toch gezond?"
"Zou ik wel denken."

Pagina's