Columns

Voskuil: Jarig

Wat een lente! Zit nog bij te komen van alle hitte het afgelopen paasweekeinde. De neiging om in het kanaal te springen waar ik aan woon, heb ik tot nu toe weten te onderdrukken. Mijn kinderen niet.

Jonna: Pasen

Pasen. Voor mij is het altijd vol paashazen en paaseieren geweest. Ik ken het verhaal met Jezus, maar ik ben niet gelovig opgevoed. Wat betekent dat Pasen voor mij eigenlijk altijd een excuus is geweest om veel chocolade te eten. Dit jaar was Eerste Paasdag echt een drukke dag voor mij.

Dorpsdiender: Op dievenpad

In de Vennepse brillenzaak lopen twee mannen gehuld in opvallend gestreept T-shirt rond. Ze nemen de gelegenheid om de uitgestalde monturen te bekijken, alsof ze een keuze willen maken. Na verloop van tijd wandelen ze de winkel uit, schijnbaar onverrichterzake.

Voskuil: In blijde verwachting

Het is zover. Voor het eerst sinds lange, lange tijd is er weer een ooievaar is zondag neergestreken in Hoofddorp. Naast de molen is een ooievaarsnest op een paal. We zijn dus in blijde verwachting zou je kunnen zeggen.

Kapperspraat: Compliment

"Jouw personeel maakt een beetje een recalcitrante indruk."
"O, jij merkt het dus ook?"
"Is er iets gebeurd?"
"Weet je wat het is? Ik ben even een weekje op stap geweest en de bedrijfsvoering over gelaten aan mijn bekwame medewerkers."
"Ja, jij boft maar."

Jonna: Eindexamenfeest

Ja, dit is al de tweede column die op een of andere manier gaat over het eindexamen… Maar ja, het komt nu ook erg dicht bij. Ik heb mijn laatste examentrainingen gehad en afgelopen vrijdag had ik mijn eindexamenfeest. Het was heel gezellig en ik vraag me af of het niet te gezellig was.

Voskuil: Opruimgoeroe

De satirische website De Speld heeft nogal wat met Hoofddorp de laatste tijd. Vorige week was er een berichtje-met-een-knipoog dat de Action hier leeg zou zijn omdat de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo zogenaamd langs was geweest. Het wachten is op de volgende grap van De Speld.

Jonna: De lente

Ik kan genoeg zeggen over de lente. Het lijkt wel of alles gaat leven tijdens de lente. Het wordt weer eerder licht en het wordt later donker. Een hoop bomen worden weer wit, en nee niet van de sneeuw, maar door de opkomende bloemen of bladeren.

Dorpsdiender: Schoon dorp

Tijdens de actie NL Schoon halen vrijwilligers onder de groen/gele vlag van de Vennepse dorpsraad zeker tien vuilniszakken vol afval van de straat. Daar zit van alles tussen: lege bierblikjes, stukken plastic, flesjes, papiertjes, sigarettenpeuken.

Pagina's