Columns

VOSKUIL | Akkerman

Deze zomer kwam er een 26cd-box uit met het complete oeuvre van gitaargod Jan Akkerman. Bracht een verhaal bij me terug dat Jan me vertelde voor het dikke boek dat ik vorig jaar maakte over de Nederlandse platenindustrie. Ik wil het u niet onthouden.

VOSKUIL | Marjolein

Rijdend door de steppe Haarlemmermeer en de toendra's van Abbenes dwaalden mijn gedachten af naar Marjolein Steffens, de wethouder Groen (op het gemeentehuis noemen ze dat tegenwoordig trouwens in hele vieze woorden: wethouder Fysieke Leefomgeving – gadverdamme!).

Dorpsdiender | Jeugdland

Sinds 2010 is Nieuw-Vennep een avontuurlijke bouwspeelplaats voor de jeugd rijk. Gelegen in het Venneperhout vormt Jeugdland het hele jaar door een spannend speeldomein voor schoolgaande jongeren waarbij kinderen beneden 6 jaar welkom zijn met begeleiding van een volwassene.

VOSKUIL | VAR

Heb nu bijna een heel WK op de bank gehangen. Nieuw is natuurlijk de VAR.

VOSKUIL | Speedbikes

O, o, wat is die Derk Reneman toch uitgenast. U weet wel, dat is die wethouder met de bijnaam SuperDerk. De politieke superman van de VVD die onvermoeid automobilisten te hulp schiet en grossiert in juiste beslissingen. Betaald parkeren? SuperDerk schaft het met een pennenstreek af.

Kapperspraat | Trekhaak

"Wat kijk jij gelukkig", zei mijn klant terwijl hij plaats nam in mijn stoel.

"Ach man, ken je dat gevoel dat je blij bent met iets wat je blijkbaar al heel lang had?"

"Cursusje filosofie gehad?"

Dorpsdiender | Telefoondieven

Dit is het verhaal over een visser, een ouder echtpaar-met-hondje en een telefoon. Het komt uit de koker van Ben Haspels, want de politie heeft er ook nog iets mee te maken. Het gebeurt zo'n tien jaar terug, even buiten Abbenes.

Pagina's