Columns

Kapperspraat: Kleur

"Is dat nou verf?"
"Wat?"
"Daar aan je arm."
"Ach, verhip ja", zei ik. "Ik heb de kamer van mijn zoon opgeknapt."
"Nodig zeker?"
"Mijn vrouw vond van wel."
"Ja, en dan doe je het gelijk."
"Nou, gelijk. Ik heb er 10 jaar over gedaan."
"Pardon."

Voskuil: Politiecontroles

Hele goede prangende vraag bij restaurant Den Burgh afgelopen week. Waarom wel 25 keer snelheidscontrole op een industrieterrein en nooit bij een bassischool?

Jonna: Voordelen

Ik heb het een paar weken geleden gehad over de voordelen van zakken voor je Havo. Nu school weer gaat beginnen begin ik toch wel te twijfelen. Ik had verwacht dat ik een fijn rooster zou hebben, maar dat valt toch even vies tegen.

Kapperspraat: Boerenverstand

Weet je waar ik soms zo enorm naar verlang? Boerenverstand. Ik heb regelmatig contact met ondernemers maar ook met gemeentebestuurders. Aardige mensen allemaal maar wel twee verschillende werelden. Ik ken een ondernemersechtpaar die goed bezig zijn.

Peter Voskuil: Poststraat

Natuurlijk. Je kon er op wachten. Als je de zaken zo laat verloederen als in de Poststraat in Nieuw-Vennep komt er altijd wel een of ander onverlaat langs die het leuk vindt de boel in de hens te steken. Vorige week zondag was het zover.

Jonna: Nieuw schooljaar

Alle scholen in Nieuw-Vennep zijn deze week weer begonnen. Alle basisscholen hebben maandag hun eerste dag gehad en de middelbare scholen hebben op dinsdag hun introductiedag gehad en op woensdag de eerste lesdag.

VOSKUIL: Happy end

Geen fatsoenlijke Thaise massage meer te krijgen in de polder. De burgemeester liet zes salons sluiten, nadat een mystery guest 'tot de conclusie kwam dat de dienstverlening niet beperkt bleef tot masseren'.
Heerlijk zo'n zinnetje.
Kun je uren op kauwen.

Pagina's