• Selfie

Jonna: Vakantie

Vakantie is voor mij een pauze. Een tijd om geen huiswerk te maken. Een tijd zonder projecten. Een tijd om te creperen op de bank… Ik type dit nu met vooruitzicht op een week zonder school. Want terwijl heel Nieuw-Vennep vrij was, werd ik gewoon nog op school verwacht. Terwijl alle jongeren in de regio Noord leuke dingen aan het doen waren, zat iedereen die in regio Midden op school zit, gewoon te blokken voor school.
Ook bij mij is dit het geval. Mijn zusje en ouders waren aan het genieten van de vakantie terwijl ik nog op school zat. Nu is het mijn beurt. Nu kan ik lekker gaan relaxen. Maar wat doen jongeren nou eigenlijk in de vakantie? Ik denk dat ik mezelf wel een fatsoenlijke puber mag noemen als we daarover praten. Roken? Liever niet. Alcohol? Nee dank je. Overlast veroorzaken in het winkelcentrum? Uhm sorry? Nee, ik denk dat ik liever afspreek met vriendinnen, Netflix kijk op de bank of mijn boeken verder schrijf. Ik heb nooit echt begrepen waarom je zou willen hangen in het winkelcentrum. Hiermee zeg ik niet dat ik het nooit gedaan heb. Natuurlijk was ik nieuwsgierig, want ja, iedereen had het over die hangjongeren. Maar goed, ik vind er niet zo veel aan.
Uitgaan doe ik ook niet zoveel. Ik vind het wel leuk, maar ja, iets leuk vinden is iets anders dan het ook daadwerkelijk doen. Carnaval komt er weer aan en voor het eerst dit jaar ga ik er ook daadwerkelijk wat mee doen. Ik ben door een vriend meegevraagd naar Noordwijkerhout en ik heb er eigenlijk wel zin in. Ergens ver weg vind ik het ook wel spannend. Ik bedoel dit is mijn eerste keer en de afstand Noordwijkerhout, Nieuw-Vennep is niet niks.
Spannend dus! Gelukkig heb ik nog een aantal dagen om me er mentaal, maar ook fysiek op voor te bereiden.