• Selfie

Jonna: Openbaar vervoer

In Nieuw-Vennep wonen is niet alleen heel gezellig, het is ook nog heel handig. Vanuit Nieuw-Vennep kom je heel gemakkelijk naar Amsterdam, Den Haag en Leiden. Dat is alleen het treinverkeer waar we over praten. Met de bus, zit je met 1 keer overstappen op Haarlem Centraal.

We hebben veel mogelijkheden dus! De trein naar Amsterdam Centraal gaat één keer in het kwartier en hetzelfde geldt voor de trein die naar Leiden Centraal gaat. Er is een sprinter die vanaf Nieuw-Vennep rechtstreeks naar Den Haag Centraal gaat. Die gaat één keer in het half uur. Je kan er ook komen door over te stappen op Leiden Centraal. Ik weet dit omdat ik veel met het openbaar vervoer heb gereisd door Examentrainingen, open dagen voor vervolgopleidingen en meeloopdagen. Wel heeft mijn portemonnee dat aardig gevoeld. Zelfs met een OV-kaart is het allemaal behoorlijk prijzig… Hmm, ik kijk nu al uit naar een studenten OV.

Op dit moment reis ik niet meer zoveel met het openbaar vervoer. Dit komt omdat de examens zijn begonnen. Daar zijn ze weer, de examens… Ik wil er eigenlijk niet steeds over beginnen, maar ik beloof jullie. Volgende week rond deze tijd is het afgelopen, dinsdag ben ik klaar. Dan kan ik weer gaan reizen met het openbaar vervoer. Er staat veel op de planning. Een dagje Amsterdam, een dagje naar Utrecht, een keer naar Den Haag en nog een dagje Amsterdam. Ja, mijn OV-kaart ga ik na mijn examens weer gebruiken. Na alle stress kan ik het openbaar vervoer in Nieuw-Vennep nog meer leren kennen. Even relaxen, afspreken met vriendinnen en ondertussen genieten van het openbaar vervoer. Klinkt perfect toch?

Ik denk niet dat ik altijd met het openbaar vervoer blijf reizen. Jullie weten dat ik bezig ben met mijn rijlessen en de planning is als volgt: Als ik mijn rijbewijs heb en ik ben meerderjarig, dan ga ik gewoon kijken of ik ook af en toe de auto van mijn ouders kan gebruiken… Maar goed, om eerlijk te zijn kan dat nog wel even duren.