• NieuwsFoto / Laurens Bosch

Uitbater reageert nuchter op schokkende beelden brand Q-beach Badhoevedorp

BADHOEVEDORP Uitbater Ruben Pen is niet onder de indruk van de brandstichting in restaurant Q-beach aan de Sloterweg in Badhoevedorp. Maandagnacht stak een nog onbekende man de zaak in de brand. Door alert ingrijpen van de brandweer was het vuur snel onder controle en kon het restaurant dinsdag zelfs weer open. De 'aanslag' is via een filmpje op facebook gedeeld. Beveiligingsbeelden tonen een dader die ogenschijnlijk kalmpjes een jerrycan met benzine over de voorgevel verspreidt en vervolgens vuur maakt. 

Corina, Hartger en Ruben Pen runnen sinds 16 november het restaurant, waar voorheen de A9 lag. Ruben Pen is een dag later strijdbaar. "We zijn niet blij dat dit filmpje online is gegaan, maar in een dorp hou je dit nu eenmaal niet tegen. Wie de brand heeft veroorzaakt en waarom, is een raadsel. We laten ons in elk geval niet tegenhouden en gaan ervan uit dat gewoon iemand zin had fikkie te stoken. Hij zal ongetwijfeld worden gepakt, overal hangen camera's. Meer kan ik daar niet over zeggen."

Vol goede moed gaan de drie door met het succesvol maken van hun restaurant, waar gezelligheid wordt gecombineerd met kleinere gerechten: het zogenaamde 'shared dining'. "We hebben veel hulp gekregen met het herstellen van de schade. Niet alleen van vrienden en familie, ook de brandweer en Stichting Salvage gingen aan de slag. Alles ziet er weer weer goed uit, alleen ruikt het nog een beetje naar brand. Maar er heerst een positieve energie van ons krijg je niet klein. We hebben een groot aantal reserveringen en gaan gewoon door."     

Eric Hoenson