• pr

Programma triënnale blijft goed gevuld | Op safari met jager

HAARLEMMERMEER De organisatie van de Landschapstriënnale kijkt dankbaar terug op de eerste week van het festival. Het festival duurt nog tot en met 30 september met een programma voor zowel publiek als vaklui. Hieronder enkele hoogtepunten.

17 SEPTEMBER 12.00-18.30 UUR

Bij het 'Eetbare Landschap Festival' staat centraal hoe het ommeland de stad en de dorpen kan voeden in de toekomst. Er zijn onder meer een streekmarkt, een workshop kaasmaken en een landschapssafari met wildplukster en jager Ellen Mookhoek. Ook is er een speeltuin, een theetuin en een geitenweide. Toegang voor alle onderdelen (voor jong en oud) is gratis.

19 SEPTEMBER 16.00-18.00 UUR

Op de derde dinsdag van september organiseert de Landschapstriënnale 2017 de Landschapstroonrede, voorgedragen door schrijver Kader Abdolah. De Landschapstroonrede biedt van oorsprong de gelegenheid om aandacht te vragen voor het belang van een mooi landschap. De redenaar wordt gevraagd zijn of haar fascinatie voor het cultuurlandschap onder woorden te brengen. Deze keer is de van oorsprong Iraanse schrijver Abdolah te gast. De rede begint om 17.00 uur. Iedereen is welkom, toegang is gratis. Er is plek voor 200 toehoorders. Aanmelden: landschapstriennale.com.

20 SEPTEMBER HELE DAG

Provincie Noord-Holland heeft in samenwerking met het Noord-Hollands Archief de reizende tentoonstelling 'Noord-Holland opgewekt' gemaakt, over energie van vroeger en voor later. De interactieve tentoonstelling laat zien welke veranderingen het landschap heeft doorgemaakt door het opwekken van energie en wat dit betekent voor de toekomst.

De activiteiten vinden plaats op Landgoed Kleine Vennep, Hoofdweg 1041.