• PR

Huta Galung gast bij jeugdkamp | Tennis tot diep in de nacht

NIEUW-VENNEP Tijdens de laatste week van de schoolvakantie vond bij Tennisclub De Kikkers het jaarlijkse tenniskamp plaats voor de jeugd. Zo'n 30 jeugdleden in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar waren van de partij. Elke dag werd er volop getennist, werden er allerlei sportieve spelletjes gedaan en werd er gezellig met elkaar geluncht.

Op maandag en dinsdag was het zo warm, dat sommige jeugdleden verkoeling zochten door onder de sproeiers van de tennisbaan te gaan staan. Ook werden waterpistolen van huis meegenomen om elkaar wat verkoeling te bezorgen. Woensdag regende het de hele dag en leken de tennisbanen wel een zwembad. Gelukkig kon er toen uitgeweken worden naar de tennishal van TC De Kikkers en werd daar lekker getennist.

ZONNETJE Donderdagmiddag brak het zonnetje weer door. Een mooie timing, want toen kwam voormalig top-100 speler Jesse Huta Galung langs om een clinic te geven aan de kikkerjeugd. Het was mooi om te zien hoe iedereen extra zijn best deed om een punt van Jesse te winnen. Aan het eind van de clinic konden de trainers ook nog even hun tenniscapaciteiten laten zien in een spel tegen Huta Galung. Na de clinic vond een barbecue plaats. Voor de jeugd tot 8 was het kamp daarna afgelopen, de oudere jeugd ging met auto's op weg naar Noordwijkerhout om te bowlen. Daarna was het feest nog niet voorbij, want de jeugdleden mochten een nachtje blijven slapen op de club. Luchtbedden werden opgeblazen en in de vergaderzaal op de eerste verdieping van het clubhuis neergelegd. Maar slapen gingen ze nog niet, tot diep in de nacht werd getennist, gedanst en lol met elkaar gemaakt. Pas in de vroege uurtjes zochten de kinderen hun bed op. Vrijdagochtend gingen de kinderen moe maar voldaan weer naar huis.

SUPERKAMP "Volgend jaar doe ik zeker weer mee, het was een superkamp, ik heb nieuwe vriendjes gemaakt", werd er bij vertrek door de kinderen gezegd.