• ROBERT JOORE

Gehavend VHZ pakt 1 punt tegen Gemini

NIEUW-VENNEP Een door blessures gehavend VHZ 1 heeft vrijdag met vier invalsters, gestreden voor wat het waard was en wist tegen Gemini 3 1 wedstrijdpunt te pakken.

In het begin moesten de volleybaldames erg aan elkaar wennen, waardoor er veel punten werden verloren. Halverwege de eerste set waren ze wat meer op elkaar ingespeeld, maar de achterstand was al te groot. De set ging met 16-25.

Tijdens de tweede set ging de samenwerking iets beter, maar werden de tegenaanvallen ook beter. Gemini scoorde veel punten met goede servicebeurten: 12-25. VHZ begon de derde set meteen met voorsprong. Er werd meer aangevallen en beter verdedigd, waardoor het team gelijk op ging met de tegenstander. Door hard te werken werd de winst met 26-24 binnengehaald.

Ook in de vierde set werden er veel lange rally's gespeeld en werden de ballen uit alle hoeken van het veld gehaald. De stand liep lang gelijk op, maar Gemini ging er uiteindelijk met de winst vandoor: 24-26. Dinsdag 20 februari speelt VHZ in de Estafette tegen koploper VCH 3. Aanvang 21.00 uur.