• Frans Tol

Rommelmarkt Witte Kerk heeft last van slecht weer

Frans Tol

NIEUW-VENNEP Bij het kerkplein en zalencentrum Het Trefpunt was vrijdag en zaterdag een rommelmarkt. De opbrengst is voor onderhoud van de Witte Kerk en voor kansarme kinderen wereldwijd.

Jan van Groenigen (74) is de voorzitter van het rommelmarktcomité van de Witte Kerk: "Dit is wel alleen mogelijk dankzij de inzet van zo'n zeventig vrijwilligers. Ik doe dit nu voor ongeveer de 25ste keer. De spullen hiervoor verzamelen wij al het hele jaar door. Dit worden in een schuur opgeslagen. Vooraf verkopen wij al via internet."

Van Groenigen gaf aan dat de meeste omzet toch in boeken zit: "Jammer dat wij vrijdag zulk slecht weer hadden. Dat gaat ons flink in de omzet schelen. Jammer, want dat geld is bestemd voor het onderhoud van de kerk en de Stichting Internationale Kinderhulp Nederland."

KLEINKINDEREN Aly Nagtegaal uit Oude Wetering was ondanks de regen toch vrijdag al komen kijken: "Maar toen was het toch te druk om rustig rond te kunnen kijken. Ik kijk vooral naar dingen voor onze kleinkinderen. Mijn man heeft plantenbakken gekocht."

Zij vertelt dat haar zuster vorig jaar - ondanks protesten van haar echtgenoot - een groot bankstel had gekocht: "Maar die was niet voor de huiskamer, maar voor het prieel in haar Zaanse tuinhuisje."' Ondertussen koopt Anita van Beem een plant: 'Gewoon voor de gezelligheid. Maar ja, mijn vader, man en dochter verkopen hier wel de oliebollen en mijn schoonmoeder en oudtante de planten en bloemen."

Tussen de bezoekers zie ik bewoners van Burgerveen, Abbenes en Getsewoud. Burgervener Tiny Kooijman organiseerde daar 40 keer de lokale rommelmarkt: "Nu doe ik alleen wat verkoop. Dat is wel veel gemakkelijker." Muzikant Jan Feelius had voor zijn vriendin een damestasje, een vissenkom en een vaasje gekocht: "Niets bijzonders, maar hier is je euro wel echt een daalder waard." Bij het Rad van Avontuur was onder andere een weekend bij Van der Valk en een week in een vakantiehuisje te winnen. Speaker Barend van Groenigen (66): "Alle uitslagen zijn op www.wittekerk.nl te zien. Normaal halen wij 25.000 euro binnen, maar door het slechte weer denk ik aan 15.000. Dan zijn wij spekkoper."