• Eigen foto

René Ras trainer Kagia | 'Clubgevoel leeft hier nog'

LISSERBROEK VV Kagia heeft voor het volgende seizoen trainer René Ras (49) aangetrokken, een man die uitstekend bij de Lisserbroekse dorpsclub past. Kagia is een stabiele vereniging waar trainers vaak lange tijd blijven. Insiders verwachten dat het tussen de dorpsclub en Ras een mooi 'voetbalhuwelijk' wordt. Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Ras heeft Kagia al lange tijd in de gaten gehouden. "Ik woon in Lisse en mijn nieuwe werkgever is bijna om de hoek. Het is een fijne vereniging en ik verwacht er veel van. Maar eerst gaat de komende maanden natuurlijk alle aandacht naar mijn huidige werkgever Van Nispen. Pas daarna ben ik honderd procent voor Kagia beschikbaar.''

Het zal na al die jaren even wennen zijn voor Ras dat hij niet meer bij Van Nispen actief is. Bij deze vereniging heeft Ras de jeugdopleiding doorlopen. Al snel bleek dat hij talent had en hij stapte over naar FC Lisse. Daar kon hij zich verder ontwikkelen. Het hoogtepunt kwam met het bereiken van het landelijk kampioenschap. Hij sloot zijn actieve voetballoopbaan af bij Van Nispen en mocht daar ook twee keer een kampioenschap meemaken. Als trainer was hij tot nu altijd werkzaam in het zondagvoetbal. Al begon hij wel op de zaterdagen bij FC Lisse 2. Daarna werkte hij voor Foreholte, Teylingen en het zondagteam van FC Lisse.

Komende donderdag een uitgebreid interview met René ras in het Witte Weekblad Nieuw-Vennep.