Columns

KAPPERSPRAAT |Beestenboel

Mijn hele leven ben ik omgeven geweest met huisdieren. Honden, katten, hamsters en zelfs een degoe. Zoek maar op.

Het is geweldig om samen te leven met dieren omdat ze altijd oprecht zijn. De niet aflatenede trouw van de hond en de typische eigenzinnigheid van een kat, geweldig.

VOSKUIL | Zwanenknip

Kommer en kwel in Zwanenburg. Er komt een knip in de Zwanenburgerdijk tegen sluipverkeer (levensgevaarlijk natuurlijk, knippen in de ringdijk; straks staat het hele dorp onder water). U leest er elders in deze krant alles over.

DORPSDIENDER | Mountainbike

Sinds een jaar of 10 maakt de politie bij het surveilleren in de wijk gebruik van een mountainbike in plaats van de 'Gazelle van Piet Pelle'. "Daar hebben we toen zelfs een speciale opleiding voor gehad", vertelt onze Vennepse oud-politieman.

Kapperspraat | Paas knutselen

"Ik zie dit toch een beetje als een rust momentje", zei mijn klant onderuitzakkend in mijn stoel.

"Ja laat dat maar aan de kapper over ", zei ik trots.

"Nou, dat is niet jouw verdienste hoor."

VOSKUIL | Vuilnis

Het nieuwe logo van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer is gepresenteerd. Het is een H, die mij nog het meest doet denken aan babyspeelgoed. Normaal zou ik dit nieuwe logo hier nu aan gort schrijven, maar helaas: journalist Roel Stavorinus van Adformatie was mij al voor.

DORPSDIENDER | Bijzetting

De bijzetting van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana op 30 maart 2004 moet waardig verlopen. De politie staat voor de belangrijke taak optimale omstandigheden te creëren. Korpschef Politie Haaglanden Bouman doet hiervoor onder meer een beroep op de manschappen in Haarlemmermeer.

VOSKUIL | Netflix

Mijn kinderen hebben geen Netflix thuis. Niet omdat we in Beinsdorp wonen (wij kunnen Netflix heus wel krijgen hier, hoor!), maar omdat ze een antieke vader hebben. Ik weet precies hoe dat voelt, want ik had er zelf ooit ook eentje.

KAPPERSPRAAT | Messi

"Wordt wel duurder."

"Hoezo?", vroeg hij verschrikt.

"Omdat dit een huzarenstukje is van de buitencategorie, zeg maar knippen op Champions league niveau."

DORPSDSIENDER | Hardrijders

Je ziet ze wel eens staan, langs de kant van de weg, ‘verscholen’ achter een boom. In de hand een laserapparaat. De politie doet aan snelheidscontrole. De Vennepse oud-politieman heeft daar een verhaaltje over.

Pagina's