Columns

VOSKUIL | Speedbikes

O, o, wat is die Derk Reneman toch uitgenast. U weet wel, dat is die wethouder met de bijnaam SuperDerk. De politieke superman van de VVD die onvermoeid automobilisten te hulp schiet en grossiert in juiste beslissingen. Betaald parkeren? SuperDerk schaft het met een pennenstreek af.

Kapperspraat | Trekhaak

"Wat kijk jij gelukkig", zei mijn klant terwijl hij plaats nam in mijn stoel.

"Ach man, ken je dat gevoel dat je blij bent met iets wat je blijkbaar al heel lang had?"

"Cursusje filosofie gehad?"

Dorpsdiender | Telefoondieven

Dit is het verhaal over een visser, een ouder echtpaar-met-hondje en een telefoon. Het komt uit de koker van Ben Haspels, want de politie heeft er ook nog iets mee te maken. Het gebeurt zo'n tien jaar terug, even buiten Abbenes.

Kapperspraat | Wereldvrede

"Amigo", zei ik, "als je wilt mag je komen zitten."

"Wacht even", zei hij, "ik zie hier geloof ik in een keer de oplossing voor nagenoeg de hele wereldproblematiek.

"Wereldproblematiek?"

VOSKUIL | Zomerhits

Dit is de tijd van de zomerhits. Sinds mijn vuistdikke boek 'Dutch Mountains' over de Nederpop weet ik één ding zeker: geen zomerhit zonder smeergeld. In ruil voor airplay fêteerden pluggers in het verleden diskjockeys.

VOSKUIL | Gepke

Heerlijk weekje dit voor mij. Het heeft een jaar of 5 geduurd, maar eindelijk kan ik het 's volmondig en uit de grond van mijn hart eens zijn met de HAP (zie artikel 'Zorgen bij HAP over enorme toename aantal daklozen').

DORPSDIENDER | Heterdaadje

Gedurende vakanties komen op het politiebureau altijd meer meldingen van inbraken binnen dan in andere periodes. Onze Vennepse oud politieman bekommert zich ook na zijn pensioen nog altijd om de veiligheid van de burger en aarzelt niet extra te waarschuwen tegen het inbrekersgilde.

VOSKUIL: Geodriehoeken

Een aha-erlebnis (of juist niet?!?) in huize Voskuil: jongste dochter komt met wiskundeboek naar mij toe en vraagt: 'Wat heeft dit vak eigenlijk voor nut?' Exact dezelfde vraag stelde ik 30 jaar eerder aan míjn vader.

Pagina's